Diari La Veu del País Valencià
El PSPV no «posarà cap problema» a la comissió parlamentària sobre Assut, però vol esperar que s’alce el secret

El portaveu d’Hisenda del PSPV a les Corts, José Muñoz, ha assegurat que els socialistes «no posaran cap problema» a la comissió parlamentària sobre el cas Assut, però ha demanat que arranque quan s’alce el secret de sumari sobre les cinc peces restants.

Muñoz ha fet referència a l’acord que va haver-hi a la cambra el 2021, que els socialistes també van rubricar, per a crear una comissió sobre aquest tema tan bon punt s’haguera alçat el secret de sumari, per la qual cosa ha considerat que ara, que només s’ha alçat una part, «no és el moment de començar».

Per això, ha assenyalat que el PP -el president del qual, Carlos Mazón, va sol·licitar aquest dimecres l’inici d’aquesta comissió- pot «estar tranquil o no», ja que «és un cas de corrupció que es residencia a l’Ajuntament de València i el cap de la trama és el cunyat de l’exalcaldesa Rita Barberà, José María Corbín».

Mentrestant, des del PP, Miguel Barrachina ha criticat que no s’engegue aquest organisme i ha instat el PSPV a «donar explicacions, contar la veritat i demanar perdó» per una trama que, ha assegurat, «ha arribat fins als nostres dies».

Per part d’Unides Podem, Pilar Lima, ha optat també per esperar l’alçament complet del secret de sumari i ha afirmat que mantindran una postura de «tolerància zero» davant de la corrupció.

Comparteix

Icona de pantalla completa