Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Republicana aconsegueix 5 MEUR perquè la Generalitat amplie el barranc de la Casella a Alzira [Vídeos]

La senadora d’Esquerra Republicana Elisenda Pérez ha visitat aquest dimecres Alzira després d’aconseguir que els Pressupostos Generals de l’Estat del 2023 destinen 5 milions d’euros per a l’ampliació del barranc de la Casella. La senadora republicana ha comparegut al pont de Xàtiva de la capital de la Ribera Alta, el lloc on es duran a terme les obres d’ampliació, junt amb la secretaria general d’Esquerra Republicana del País Valencià, Maria Pérez i el president de la Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira, Voro Pérez.

Elisenda Pérez ha dit que no entén «com les diferents administracions competents no s’han posat d’acord encara per iniciar el que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer fa dècades que recomana en els seus informes sobre la necessitat d’iniciar aquesta infraestructura. Parlem d’evitar que entre l’aigua a les cases i mals majors».

Esquerra Republicana va demanar, originalment, els 26 milions d’euros que reclamava la FAAVV d’Alzira. Els 5 milions assolits en l’esmena transaccionada són els que permetran començar un projecte molt necessari per a solucionar el problema d’inundacions a Alzira.

Elisenda Pérez ha reconegut que la va impressionar el relat, «els companys m’havien parlat de la situació a Alzira però vaig veure que, realment, el problema és angoixant i des de fa massa temps. Em sent satisfeta perquè s’enceta una obra que espere que tinga continuïtat en el temps, ja que el Xúquer necessita de grans inversions. Per aquest motiu actualitzarem la moció ja presentada el març passat i pendent de debat perquè els pressupostos dels propers anys incorporen com enguany una partida destinada als problemes d’inundabilitat d’Alzira fins que el projecte total es duga a terme».

En aquest sentit, Maria Pérez ha subratllat la importància de la partida de 5 milions d’euros «que farà que deixem de patir quan plou molt» i ha posat èmfasi que, «quan hi ha una catàstrofe s’actua des de l’administració, però quan no és així ningú se’n recorda del Xúquer ni d’Alzira i això no pot ser. Tenim inundacions cada any, tot i que no siguen portada i hem d’actuar sense esperar una catàstrofe major. En política també és preferible previndre a curar».

Per la seua banda, Voro Pérez ha agraït als republicans el treball fet. A preguntes dels mitjans, Voro Pérez ha explicat que «la Federació vam posar ous en moltes cistelles. Hem tingut els representants de tots els partits, i l’única lloca que ha eixit amb pollets és la d’Esquerra Republicana», que ha negociat amb l’Estat. Finalment, Pérez ha assegurat que «la solidaritat es predica practicant-la».

Comparteix

Icona de pantalla completa