Més País i Compromís han respost el gest del PP de fer que la supressió del delicte de sedició es vote oralment al Congrés i han reclamat que també s'aplique el mateix procediment per a votar de viva veu l'impost a la banca, les energètiques i les grans fortunes. L'objectiu, segons Íñigo Errejón, «és veure per a qui treballen» els diputats del PP, Vox i Ciutadans, que s'oposen a la mesura.
El vot de viva veu, que obliga els diputats a posar-se en peus en l'escó i dir el seu vot, s'aplica quan ho demana la cinquena part del Congrés (70 diputats), com ha fet el PP, o quan ho demanen dos grups parlamentaris, que és la via usada per Més País i Compromís, que han sumat la firma de Bildu. El resultat no sol variar, però el seu desenvolupament porta un temps que supera l'hora de durada, en contrast amb les votacions electròniques que es resolen en menys d'un minut.
El PP va argumentar que l'exigència que tots els diputats facen públic el seu vot en l'hemicicle pretén que els de el PSOE es «retracten» davant la supressió del delicte de sedició que es va aplicar als líders del procés independentista del 2017.
En roda de premsa al Congrés, tant Íñigo Errejón, de Més País, com Joan Baldoví, de Compromís, asseguren que no tenen cap problema amb el fet que se sàpiga que ells recolzen eixa reforma del Codi Penal, però també volen que es veja què vota cada diputat davant els impostos a la banca, a les energètiques i a les fortunes de més de tres milions d'euros.
Segons Errejón i Baldoví, la votació sobre la proposició de llei dels nous impostos és una prova «molt clara» que «defineix» la posició dels grups. I, al seu parer, «els espanyols tenen dret a saber per a qui treballen els diputats, si per als bancs i les energètiques, o per als ciutadans».