Maria del Mar Bonet, Sandra Monfort, Andreu Valor i el Cor de la Generalitat homenatjaran Joan Fuster

Ho faran aquest dimecres, a les 20.00 hores, al Teatre Principal de València

El Teatre Principal de València presentarà aquest dimecres a les 20.00 hores «Cent de Fuster. Homenatge a Joan Fuster en el centenari del seu naixement», un acte emmarcat en les activitats de celebracions per part de la Generalitat dedicat a l’intel·lectual. Hi participaran, entre d’altres, Maria del Mar Bonet, Sandra Monfort, Andreu Valor i el Cor de la Generalitat.

L’espectacle, impulsat per l’Institut Valencià de Cultura, se celebra el mateix dia en què es compleixen cent anys del naixement de l’escriptor. La direcció escènica de l’acte serà responsabilitat d’Emili Chaqués, la musical de Borja Penalba i l’audiovisual de Rafa Piqueras.

El fil conductor de l’acte serà el mateix Joan Fuster, interpretat per l’actor Alfred Picó, acompanyat pels actors i cantants Noèlia Perez i Josep Zapater. A l’escenari també hi haurà una banda de nou músics dirigits per Borja Penalba.

La part audiovisual de l’espectacle intercalarà escenes dramatitzades, entrevistes i l’actuació de Lluís Llach, gravada per a l’homenatge, que interpreta amb el piano «Criatura dolcíssima» i que donarà pas al Cor de la Generalitat Valenciana, que acabarà d’interpretar la peça musical en directe amb l’aportació del compositor Voro Garcia.

Entre les personalitats que participaran en l’audiovisual hi ha Pilar Dolz, Salvador Vendrell, Maria Conca, Manuel Boix o Eugeni Alemany, entre d’altres. També hi haurà interpretacions musicals amb versions dels textos de Fuster.

L’homenatge també mostrarà la part més humana de l’intel·lectual valencià, i les actrius Victòria Salvador i Núria Herrero llegiran poemes de Fuster acompanyades pel guitarrista Toti Soler.