Diari La Veu del País Valencià
Algemesí acull la 8a Trobada de professionals del llibre i la lectura

Algemesí acollirà divendres i dissabte, 18 i 19 de novembre, la celebració de la 8a Trobada de professionals del llibre i la lectura, organitzada per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. L’activitat formativa tindrà lloc al Teatre Municipal amb el títol «Les arts escèniques: un camí d’èxit».

El programa d’aquesta nova edició està encapçalat pel reconegut escriptor basc Bernardo Atxaga. S’iniciarà el divendres a les 17 h amb la conferència «Reaccions davant d’una pedra ratllada», a càrrec d’Atxaga. A continuació, hi haurà la taula redona «Música i llengua: el batec d’un país», en la qual participaran Artur Martínez, del grup musical valencià La Fúmiga; Flora Sempere, d’El Diluvi; i la cantautora Esther Querol.

Bernardo Atxaga
Bernardo Atxaga inaugurarà la 8a Trobada de professionals del llibre i la lectura | Foto: Ernesto Valverde

L’endemà, les sessions es reprendran a les 10 h amb una conversa sobre cinema educatiu entre Salvador Huertas, cap de continguts de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), i Clara Pelegrin, coordinadora del programa educatiu de la cooperativa audiovisual catalana Drac Màgic. Després, la dramaturga Anna Marí, el productor teatral Antoni Benavent i el responsable de Projectes Educatius del Palau de les Arts Reina Sofia, Víctor Gil, parlaran de «La vida a escena: innovació en arts escèniques». Tancaran la jornada els cantautors Pau Alabajos i Sandra Monfort, que dialogaran sobre la poesia a la música actual.

A més, durant la Trobada, hi haurà un concert acústic a càrrec d’Esther i una visita guiada al Museu Valencià de la Festa d’Algemesí.

Les jornades, que abans s’anomenaven Trobada de Professorat de Valencià, s’adrecen tant a docents i estudiants universitaris com a professionals del món del llibre i la lectura (biblioteques, llibreries, centres culturals…). Així mateix, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Algemesí, la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, la Federació Escola Valenciana i el COBDCV.

Comparteix

Icona de pantalla completa