Diari La Veu del País Valencià
Espai LaGranja duu a terme un cicle de dansa i disseny com a elements d’inclusió social

Espai LaGranja, el centre de mediació i recursos per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), a Burjassot (l’Horta Nord), acull durant tres setmanes consecutives uns tallers d’aprenentatge i investigació a través del moviment i l’experimentació com a transformació social.

Aquests processos creatius amb mirada inclusiva estan «especialment dissenyats per a col·lectius no vinculats amb aquesta disciplina amb l’objectiu d’acostar la dansa a sectors socials més amplis», explica la Conselleria de Cultura.

En aquesta ocasió, «LaGranja Oberta» compta amb la participació de l’Associació Ànima, associació contra la violència de gènere, i l’Associació Famílies del Patronat Intermunicipal Francisco Esteve, entitat que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual.

La plataforma Trampolí, orientada a la sensibilització, la visibilització i la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual i altres col·lectius vulnerables, és l’encarregada de dissenyar unes sessions que pretenen oferir el moviment i la dansa com una alternativa de comunicació i socialització a l’abast de totes les persones. Així, simetria, ritme, composició i equilibri són alguns dels conceptes que es treballen als tallers.

Aquest col·lectiu utilitza la dansa com a eina per a interioritzar conceptes bàsics de disseny i, d’aquesta manera, facilitar l’aprenentatge de manera lúdica i espontània a través del cos.

L’obra d’Oskar Schlemmer i el seu Ballet Triàdic (Das Triadische Ballet, 1922) servirà de punt de partida per a articular la proposta.

Els diferents grups podran expressar-se a partir de la dansa en sessions en les quals, partint del cos, el moviment i la manipulació d’objectes, s’aborda la dimensió expressiva de cada persona. El fet d’escoltar, la cooperació, la consciència i el joc amb l’espai són alguns dels aspectes que marcaran les trobades.

Comparteix

Icona de pantalla completa