Diari La Veu del País Valencià
«Joan Fuster i Sueca», d’Edicions 96, premiat com a millor llibre editat de 2021

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha concedit els premis als Llibres Millor Editats en 2021 i a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria o innovació en el foment de la lectura i a la llibreria que ha desenvolupat «un bon programa de foment lector» al País Valencià.

El Premi al llibre millor editat és per a Joan Fuster i Sueca (Edicions 96), mentre que el llibre millor il·lustrat ha sigut para Jo sóc l’altre (editorial Litera).

En la categoria de còmic, el guardó ha recaigut en Operística (Andana editorial); el llibre infantil millor editat és per a Fluidoteca (Litera) i el llibre juvenil, La casa invisible (Drassana).

Quant al premi a la trajectòria d’una llibreria, se’l porta El Cresol, del barri de Patraix de València, i com a llibreria més innovadora s’ha seleccionat la Repartidora de Benimaclet, també a València.

Per primera vegada s’ha premiat la tasca del foment lector que fan les biblioteques públiques i el reconeixement ha sigut per a Biblioteca Pública Municipal Pare Arques de Cocentaina, a la comarca del Comtat, i la Biblioteca Municipal d’Onda, a la Plana Baixa.

Les distincions s’entregaran el dia del Llibre Valencià, el 20 de novembre, en el Monestir de Sant Miquel dels Reis. Es tracta d’uns premis honorífics que tenen com a principal objectiu incentivar la producció de les empreses editorials valencianes, tant en castellà com en valencià, amb iniciatives que propicien una millora del llibre valencià, tant en el seu aspecte tècnic i formal com a artístic, així com incentivar les iniciatives i activitats dels llibreters valencians que contribuisquen a la difusió del llibre i fomenten els hàbits de lectura.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport promocionarà els llibres i les llibreries premiats en el Pla Valencià del Foment del Llibre i la Lectura Llegim Llegim Llegim. Tant l’editor de les obres premiades com la llibreria premiada podran fer ús publicitari de tal circumstància, i podran indicar en els exemplars o en els seus establiments de manera expressa la concessió del premi i la modalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa