Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Plana celebra el 9 d’Octubre amb tradició, història i música

Castelló de la Plana ha celebrat el 9 d’Octubre, Diada del País Valencià, amb tradició, història i música. La plaça Major ha acollit l’acte central, el concert extraordinari de la Banda Municipal, amb un programa molt especial que enguany ha incorporat elements teatralitzats per a parlar de la festa gran dels valencians.

L’esdeveniment ha comptat amb la participació de les tres cultures que van conviure a la capital de la Plana Alta en temps del rei Jaume I, representades per l’Associació L’Aljama, Moros d’Alqueria i Germandat de Cavallers de la Conquesta, protagonistes del programa musical especial amb la presència de la Conlloga Muixeranga de Castelló, que ha tancat l’acte.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que «com cada 9 d’Octubre, el poble valencià viu una jornada de festa, símbol i reivindicació». «Castelló emfatitza hui la seua determinació de rememorar el nostre passat comú amb la visió de futur, que ens ha de fer més forts i millors», ha indicat.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha subratllat que s’ha pogut tornar a la plaça Major «per a celebrar la festa de totes i tots els valencians a Castelló, sumant cultura a la tradició i reafirmant-nos en la nostra identitat».

La jornada ha començat als peus de l’estàtua del rei Jaume, on les tres entitats han depositat una corona de llorer per a celebrar la festa, abans de començar una desfilada acompanyats de la Colla de Dolçainers i Tabaleters Xaloc i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló pels carrers del centre, fins a arribar a la plaça Major, on han fet l’entrada cerimonial amb la música de la Banda Municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa