I Gala de la Creació de Contingut en Valencià

La  I Gala de la Creació de Contingut en valencià s’ha celebrat aquest divendres a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, organitzada per La Claveguera i Poblet. L’acte ha estat conduït per Aitana Ferrer.
Amàlia Garrigós ha rebut un dels guardons en reconeixement a la seua tasca com a iniciadora dels pòdcasts en valencià. Els altres premiats en les diferents categories han sigut la Tia Visantica, el Mas de les Garroferes, Gent Ràndom, Simmer Valenciana, Apitxat, Desfaenats, El dolcet pal café, Llet i vi, Diàlegs i La casella d'eixida.


Els últims anys, el consum de l’audiovisual ha canviat radicalment, especialment pel que fa als joves. Per a molts d’ells els seus referents mediàtics no es troben a la televisió o la ràdio, sinó a Youtube, Twitch, TikTok o Instagram, amb continguts cada vegada més notoris i de més qualitat. 
Aquesta iniciativa s’ha dut a terme amb la intenció de potenciar i visibilitzar la tasca creadora que tants valencians estan desenvolupant en l’actualitat: vídeos de molta qualitat a Youtube, emissions en directe ben divertides a Twitch, gags i publicacions d’humor i entreteniment a Instagram o TikTok, i grapats de produccions sonores de tota classe pel que fa als podcasts. En aquest esdeveniment, a més de servir com a espai comú per a conéixer i posar en contacte els creadors, també es lliuraran diversos guardons concedits per un jurat professional.

Autor: DLV