Durant este cap de setmana, s’ha celebrat en Toyosu Park, en el centre de Tòquio, la tercera de les semifinals prèvies en l’estranger del 54 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Com ja va succeir en les dos anteriors ocasions, en Manly (Sidney) i Xangai, l’acollida d’este esdeveniment gastronòmic ha resultat tot un èxit de convocatòria i públic.

En total han participat 16 restaurants del Japó, els quals han seguit el mateix procediment que se seguix en el Concurs de Sueca per a cuinar una autèntica paella valenciana, respectant els ingredients de la recepta oficial del nostre certamen. El jurat, presidit per Jesús Melero, coordinador del Concurs Internacional de Sueca, ha estat format pel president de l’Associació de la Paella del Japó, dos crítics gastronòmics japonesos, un crític gastronòmic espanyol, un empresari de l’alimentació japonés i un restaurador valencià. El guanyador d’esta semifinal ha sigut el restaurant Bar España, de Sapporo; en segon lloc ha quedat el restaurant El Lagar de Kawagoe; i el tercer, el restaurant Soleado, de Sagamihara. Els tres han obtingut com a premi la invitació per a participar en el 54 Concurs internacional de Paella Valenciana de Sueca, que se celebrarà el pròxim 14 de setembre.

La acceptació del Concurs ha sigut fantàstica. La gent seguia tot el procés meravellada, gravant amb els seus telèfons tots els detalls. Quan han començat a presentar les paelles davant del públic, no han parat de fer comentaris d’admiració i fotografies”, ha explicat la regidora responsable del Concurs de Sueca, Teresa Ribes, qui ha viatjat fins a Tòquio per a estar present en esta fase eliminatòria prèvia. Per la seua banda, Melero ha destacat que li havia sorprés el nivell tan alt mostrat pels concursants japonesos.Han cuinat algunes paelles remarcables, i la mitjana de la qualitat ha sigut molt digna. La mecànica d’este certamen previ és exactament igual que la seguida en el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca: hem proporcionat als concursants els mateixos ingredients i els mateixos utensilis. Les paelles les hem important de València, de l’empresa Garcima, la més prestigiosa de la nostra terra. Les úniques diferències han sigut quant a la llenya, que era de pomeres, i que no s’ha disparat una carcassa per a donar inici al concurs. El veredicte ha estat molt ajustat, hi ha hagut pràcticament un empat entre el segon i el tercer“, en paraules de Melero.

Paral·lelament a la celebració d’esta eliminatòria prèvia, s’ha cuinat una paella gegant en què, cal remarcar, no ha intervingut l’empresa Organizadora de Concursos Gastronómicos Internacionales S.L. (OCGI), encarregada de l’organització d’este certamen.

Les 16 paelles cuinades pels participants en l’eliminatòria prèvia celebrada al Japó, s’han repartit entre el nombrós públic assistent, més de 6.000 persones, els quals, a més d’acollir-les molt gratament, han pogut disfrutar de l’autèntica paella valenciana. El dia abans del certamen, va tindre lloc una màster class per als concursants a càrrec de Jesús Melero, qui els va explicar totes les claus per a l’elaboració del nostre plat més internacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa