Contra el feixisme, sempre

El passat dissabte, algun veí o veïna de Benimaclet va llençar líquid corrosiu contra els assistents en un acte en homenatge a Guillem Agulló al Centre Social Terra.

L'agressió, que defineix molt bé el salvatge que la va perpetrar, té un trist significat. En primer lloc, van ser agredides persones que van decidir acudir a un acte autoritzat convocat per una entitat absolutament legal i que s'emparava en un motiu més que justificat. Aquest motiu era el de recordar Guillem Agulló, de qui prompte es compliran trenta anys del seu assassinat en mans d'un grup de neonazis que a penes van passar uns pocs anys en presó i després es van poder presentar a les eleccions amb les sigles de partits feixistes. Per últim, és ben simptomàtic que encara ara, trenta anys després, el feixisme actue amb total impunitat.

I diem amb total impunitat perquè, llevat que es produïsca una sorpresa benvinguda, aquest acte no tindrà conseqüències. Si els agressors són descoberts, negaran, previsiblement, la motivació ideològica de la seua actuació, fet que els exculparia d'haver comés un delicte que siga castigat amb la contundència amb què ha de ser castigat. A l'Estat espanyol ja estem acostumats al fet que una baralla de bar siga convertida en terrorisme o que una cançó siga transformada en enaltiment de la violència i que, en canvi, actes com el de Benimaclet d'aquest cap de setmana queden en el no-res.

Desgraciadament, aquest fet no sorprén, i això exigeix, encara més, situar-se enfront i no callar davant els qui pretenen atemorir els antifeixistes, a l'empara d'una estructura policial que els protegeix. Els agrade o no, Guillem Agulló continuarà sent homenatjat al Terra i a tot arreu, perquè la seua lluita és la dels demòcrates, i fets com el del dissabte reforcen encara més el sentit de la seua lluita. Una lluita que va pagar amb la vida i que alguns, encara, agredeixen amb accions covardes i violentes.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.