La consellera d’Educació, Cultura i Esport, María José Català, asistí aquest dilluns a l’acte de presentació d’aquest arròs, que s’ha celebrat en el marc de la competició d’arrossos valencians feta pels estudiants de l’Escola d’Hostaleria Gambrinus de València.
L’arròs ‘Tartana’ l’elabora la família Gorets a la finca L’Estell, en ple Parc Natural de L’Albufera, seguint tècniques artesanals de producció i amb el major respecte al medi ambient.
La tradició va començar a principis del segle XX, quan la primera generació va comprar la finca del Palmar. Més tard, es va fundar la societat S.A.T Muceval i finalment es va crear la marca ‘Tartana’ de la mà de la cinquena generació familiar, destinada al mercat gurmet nacional i internacional.
Ara mateix, l’empresa cultiva dos-centes hectàrees d’horta i produeix al voltant d’1,9 quilos anuals d’arròs mitjançant una tècnica de cultiu tradicional adaptat, gràcies a l’eixartell manual i l’assecat al sol de la matèria prima.
Durant la seua visita, Català ha pogut conéixer l’explotació dels arrossars, així com les tècniques de cultiu i producció i ha destacat “el compromís de la Generalitat amb la tradició des de la innovació i la formació per a generar una qualificació que possibilite als estudiants trobar diferents alternatives de feina”.