Aquesta setmana finalitzava la desena edició de MasterChef Junior, el programa de cuina en què participen xiquets aficionats a la cuina i que retransmet Televisió Espanyola.
Per primera vegada la guanyadora té només huit anys, i s’ha convertit en la més jove en guanyar una edició d’aquest programa. Es tracta de Loreto Riera, natural de Mutxamel (l’Alacantí) i filla de cuiners que regenten un restaurant a la seua localitat, Les tapes de la iaia, un dels més valorats a la localitat pels usuaris de Google.
Una passió heretada
De fet, al mateix programa, la guanyadora va dedicar els plats del menú de la final a la seua àvia, de qui ha heretat la passió per la cuina. El plat dedicat a la mare del seu pare era un steak tartar amb neu de formatge i aire de mostassa que va sorprendre el jurat.
L’aposta va ser arriscada, en tant que Loreto Riera reconeixia que el seu plat favorit és la paella, però va decidir intentar fer un altre menú que finalment va convèncer els qui havien d’emetre el veredicte. Aquest menú incorporava també uns postres de maduixes amb licor, gelat de xocolata blanca i roses congelades.
L’èxit de la menor, que ha obtingut un premi de 12.000 euros, ha sigut molt ben rebut al seu poble on l’alcalde, Rafael García Berenguer, la va rebre i on la gent, segons algunes entrevistes que la guanyadora ha concedit a altres mitjans, l’atura per saludar-la pel carrer. El triomf de Loreto Riera és encara més destacat si es té en compte que el seu rival a la final tenia quatre anys més que ella i si es considera, també, que va reincorporar-se al concurs televisiu després d’una repesca, atès que en primer terme va ser eliminada per tornar, posteriorment, de la millor manera possible i guanyar aquesta edició del reality.