Diari La Veu del País Valencià
Pòdcast | Els pecats d’À Punt i la resurrecció de Canal 9

Mira ací el programa

Rafa Xambó

Xambó va formar part del Consell d’administració de l’antiga RTVV i a més, també ho va fer en el Consell Rector de l’actual Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. L’estudiós ha especificat les amenaces de llei. «Volen una llei a mida. Veurem que començaran a contractar empreses amigues i faran el que han fet sempre. El model que es planteja és un retorn al passat. El pressupost és insuficient. Ara bé, fixeu-vos en el pressupost de televisió a un any de les eleccions, ja veieu què passa», promulga Xambó. Però, preguntat per l’autocrítica de l’esquerra ha destacat l’acceptació de marcs discursius de l’esquerra enfront de la dreta. «El pecat de l’esquerra va ser comprar el marc mental de l’austeritat després de la crisi del 2008», diu el sociòleg i estudiós dels mitjans de comunicació.

Antoni Rubio

En altre ordre de coses, Antoni Rubio, periodista i escriptor de Valencianisme Líquid ha donat algunes pinzellades, com per exemple, ha subratllat la importància del canvi en el llibre d’estil. «Crec que és una de les coses que millor havia fet À Punt», destaca. També ha desenvolupat la idea de la llengua. «Està clar que el nostre País té territoris castellanoparlants, però el valencià per a ells no és inintel·ligible. Sabem el cas de molta gent de Conca o Múrcia que comprenen el valencià pels dibuixos animats com Bola de Drac», rememora. A més a més, ha introduït la idea que la nova llei proposada pel govern PPVOX no reflecteix totes les sensibilitats. «A la llei es parla d’una autonomia sempre sota una idea de Nació Espanyola, això ja és excloent, perquè gent, potser no ens sentim inclosos en aquesta fórmula», ha reconegut.

Participa en el programa

Al pòdcast de Diari la Veu pots participar tant al xat en directe com per exemple a través del correu [email protected] o mitjançant l’enviament d’un àudio al +34 600 022 799. Això és el que van fer algunes periodistes. En el cas de Violeta Tena, la periodista del Temps el que ha fet ha sigut donar una visió pròpia del que suposa aquest canvi de llei. Per a ella és una forma de transformar À Punt i suposa «un retorn al passat amb perill de menys control i menys democràcia en els òrgans de gestió». Per una altra banda, la també periodista Jèssica Crespo que ha passat per À Punt Mèdia, ara a ràdio València Cadena Ser, ha explicat que des del seu punt de vista suposa un retrocés. «Crec que la llei és molt negativa», ha explicat amb un àudio. Finalment, Reis Juan, periodista de l’antiga RTVV ha recordat l’estructura en la qual funcionava l’antic ens públic i s’ha preguntat com és possible que els treballadors no es mobilitzen. «Se suposava que en aquesta ocasió les persones de la plantilla anaven a ser més reivindicatives, igual que la ciutadania».

Més notícies
«Mamà, els meus amics em deixen de banda»: com ajudar els nostres fills
Notícia: «Mamà, els meus amics em deixen de banda»: com ajudar els nostres fills
Comparteix
Aquesta experiència pot ser molt dolorosa, tant per als nens com per als adults
Que venen eleccions!
Notícia: Que venen eleccions!
Comparteix
«Si solament se'n recorden de nosaltres cada quatre anys, doncs que ens donen vestit i careta, i seguirem la pantomima..., o no. Comencem a estar cansats de tant d'oblit.»
Instal·lacions d'À Punt / Europa Press
Unió de Periodistes: «la independència d’À Punt està amenaçada»
Notícia: Unió de Periodistes: «la independència d’À Punt està amenaçada»
Comparteix
El sindicat considera que la proposta de llei de PP i Vox atempta contra el mitjà públic

Comparteix

Icona de pantalla completa