Diari La Veu del País Valencià
Empoderem-nos pel nostre litoral

Són nombroses les reivindicacions que des del grup municipal d’Units pel Poble-Compromís, a Cabanes, hem dut a terme els darrers anys per exigir al Ministeri de Transició Ecològica solucions en contra de la regressió del litoral marítim. Perquè a Cabanes, igual que al llarg del litoral sud de les comarques de Castelló, estem patint els greus problemes causats cada vegada que hi ha un temporal marítim. De fet, vivim al llarg de tot l’any un temporal permanent. I és que en els últims vint-i-cinc anys, hem vist com metres i metres de la nostra platja han estat engolits per la mar a causa de la regressió del litoral. Que ho diguen si no als veïns i veïnes del poblat marítim de Torre de la Sal cada vegada que l’aigua arriba fins a la porta de les seues cases.

Fa un parell de mesos, el senador de Compromís Carles Mulet i jo mateix ens vam reunir a Madrid amb la directora general de la Costa i el Mar, i li vam traslladar la nostra problemàtica, i també un seguit de possibles solucions.

Però reunir-te amb Costes és com donar-te cops de cap contra la paret; així i tot, no defallim, continuarem fent tot allò que puguem. Tenim clar que el fet que a Cabanes no tinguem totes eixes presons de formigó destinades al turisme massificat per excel·lència del PSOE i el PP juga en la nostra contra a l’hora de rebre ajudes i possibles solucions a una problemàtica cada cop més gran.

Una batalla difícil la que tenim entre mans en la lluita contra els grans poders del capital, però en la qual no desistirem, més encara davant la passivitat de Costes per la inacció en el seu procediment.

Tenim un litoral meravellós i únic, un dels pocs que queden verges al llarg del Mediterrani. Unes platges on la diversitat de flora i fauna predominen davant el que malauradament estem acostumats a veure: presons de formigó concebudes per a tot eixe turisme massificat de sol i platja. Passejar pel terme litoral de Cabanes, des del Prat Cabanes-Torreblanca fins a arribar al límit d’Orpesa, és un autèntic goig de tranquil·litat i natura.

Des d’Units pel Poble-Compromís estem disposats a defensar aquest model turístic i, sobretot, a defensar el nostre litoral. No deixarem perdre tota eixa riquesa cultural i paisatgística que suposa el poblat marítim de Torre de la Sal. La societat civil està cada vegada més conscienciada, i en les manifestacions com la del darrer dissabte, mostren el seu malestar davant la situació actual. Lluitem totes juntes en la defensa del nostre litoral, el que volem deixar als nostres fills i filles.

Comparteix

Icona de pantalla completa