– Extremenys les precaucions.

– La taula d’una biblioteca és l’espai on l’expert lector dissecciona, amb gran cura, les paraules que viuen a un llibre.

– Florentino Pérez està molt enutjós perquè un full del jardí s’ha mogut de forma aleatòria.

– La bibliografia és una mena de guia telefònica on es poden localitzar els llibres per ordre alfabètic, per matèries o altres sistemes a l’atzar del bibliotecari de torn.

– Enfront del virus de la ignorància, la gent feia recollida de llibres a biblioteques i llibreries com si s’hagués d’acabar el món.

– Quan puges a un cavall no intentes pedalar.

– Va ser un novel·lista fracassat, perquè els finals dels seus llibres sempre acabaven en empat a un. Com que eren tan previsible, els seus lectors es van donar de baixa fastiguejats de la seua obra. No va tenir més remei que, per subsistir, tornar a l’ofici que li va ensenyar el pare, el de paleta. Es va comprar una radial i un disc de diamant a la ferreteria del seu barri per tallar rajoles a l’obra en què va ser contractat. Com era molt espavilat, el disc de diamant que comprava a sis euros, després el tornava a vendre en una joieria del barri de Salamanca a tres mil euros. D’aquesta manera tan increïble va fer una fortuna incalculable.

– Els guants i els mitjons són cosins germans.

– Calia veure la insulsa càustica quan es prenia una copa de més amb els amics. Quina conya! No semblava pas ella.

– El cendrer és un animal que s’alimenta de burilles.

Comparteix

Icona de pantalla completa