Diari La Veu del País Valencià
Empresaris valencians traslladen a Brussel·les la seua preocupació pel bloqueig comercial amb Algèria

El president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) i vicepresident de la CEOE, Salvador Navarro, ha traslladat aquest dilluns la preocupació dels empresaris del País Valencià afectats pel bloqueig comercial amb Algèria en una trobada a Brussel·les amb el director general adjunt de Comerç Internacional de la Comissió Europea.

Malgrat que Algèria va aixecar la suspensió de les domiciliacions bancàries, a través d’un segon comunicat de l’Associació de Bancs i Institucions Financeres (ABEF), la situació és pràcticament de «plena paralització» de les relacions comercials.

«Tot el sector industrial (fregides i esmalts, taulell, química, plàstics, tèxtil, calçat, alimentació i marbre) pateix interrupcions en les exportacions i importacions dels seus productes. Existeix un bloqueig real de les domiciliacions bancàries, els certificats d’origen han caigut en picat i ports i duanes no responen amb criteri únic i transparent», adverteix el titular de la CEV en un comunicat.

«Preocupa que la situació no estiga en vies de solució i que estiguem perdent quota de mercat enfront d’altres exportadors europeus», afirma Navarro, per a qui existeix temor al fet que es produïsca escassetat en certs productes que empreses valencianes establides a Algèria importen per a la seua transformació, acabat i posterior venda local en aquest estat o per a exportar a tercers països.

Per aquest motiu la patronal valenciana, en coordinació amb l’estatal CEOE, està traslladant a les institucions comunitàries aquesta problemàtica, que afecta en major grau les empreses valencianes, i està interessada a conéixer de primera mà quina és l’estratègia de la UE per a solucionar el bloqueig comercial d’un estat membre.

Per la seua banda, el director adjunt de Comerç Internacional de la Comissió Europea s’ha interessat per la realitat del teixit productiu del País Valencià, i ha traslladat als representants de la CEV que treballen, sempre dins del respecte a l’acord d’associació entre la UE i Algèria, per a buscar solucions a aquest conflicte.

El president de la patronal l’ha convidat a visitar el País Valencià per a conéixer de primera mà el potencial del territori en matèria de comerç internacional, així com per a explicar a l’empresariat valencià la tasca que realitzen a Brussel·les.

Aquesta reunió, en la qual també ha participat l’eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez Piñero, forma part d’una sèrie de trobades que Salvador Navarro està mantenint entre aquest dilluns i dimarts amb representants d’institucions europees. L’agenda de treball ha inclòs una trobada amb la coordinadora de l’oficina de la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea a Brussel·les, Leticia Casañ, i la delegada de CEOE a Brussel·les, Isabel Yglesias.

Durant aquest dimarts 27 completaran l’agenda les reunions programades amb l’economista cap d’Estratègia i Anàlisi Econòmica en la direcció general de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pime de la Comissió Europea, Ramón Arjona, i amb la directora de Mercats de Carboni i Mobilitat Neta en la direcció general d’Acció pel Clima de la Comissió Europea, Beatriz Yordi.

Comparteix

Icona de pantalla completa