Diari La Veu del País Valencià
Dones iranianes exigeixen el respecte dels drets humans a València

L’associació Dones Iranianes de València s’ha concentrat aquest dissabte al cap i casal en «solidaritat» amb totes les dones iranianes per reivindicar el respecte dels drets humans en aquest país. Exigeixen una investigació penal sobre l’assassinat de Mahsa Amini a mans de l’anomenada Policia de la Moral, així com «el ces immediat» de les actuacions d’aquest cos armat.

La protesta s’ha produït en un context de greus avalots i protestes massives a l’Iran, que fins ara han tingut com a desenllaç 17 morts després de la detenció, el passat 13 de setembre a Teheran, de Mahsa Amini per portar de manera «inadequada» el hijab. Durant la detenció, la jove kurda de 22 anys va patir un atac cardíac pel qual va ser traslladada a un hospital, on va morir dos dies després en circumstàncies no aclarides.

Les assistents a la concentració a València portaven cartells amb lemes com ara «no al hijab obligatori», i han criticat que des que va començar la revolució islàmica «sempre hi ha hagut una Policia de la Moral que ens dicta com ens hem de vestir o quan hem d’eixir de casa».

Comparteix

Icona de pantalla completa