Diari La Veu del País Valencià
El festival Valencirc celebra el desé aniversari amb 30 espectacles i cinc tallers oberts al públic

El festival Valencirc celebrarà el desé aniversari amb 30 espectacles i cinc tallers oberts al públic. També comptarà amb un bloc especial anomenat «Valencirc remember», on es rescatarà una actuació de cadascuna de les nou edicions anteriors com ara Potted (companyia La Trócola) o Poi (companyia D’Estro).

En aquesta edició, que tindrà lloc del 30 de setembre al 16 d’octubre, hi haurà actuacions de companyies procedents de Galícia, Catalunya i Balears, i es durà a terme l’intercanvi juvenil europeu amb la Compagnia Elefanti d’Itàlia.

La línia artística del festival ofereix una programació circense «eclèctica», que acollirà espectacles de totes les disciplines, dirigits al públic general, l’infantil i l’adult. «L’esdeveniment tindrà propostes més clàssiques, contemporànies, de carrer i de petit, mitjà i gran format», ha assenyalat l’organització.

En aquest sentit, ha destacat que, per a donar espai a tots, ha mantingut el format de tres caps de setmana, a més de repetir espais i socis de la xarxa: Mostra Viva del Mediterrani, les Festes Populars de Patraix, Biblioteques de València i els municipis d’Alboraia (l’Horta Nord) i Paiporta (l’Horta Sud).

En l’organització del festival, hi col·labora la Universitat de València amb l’exhibició de les mostres d’alumnes de l’Espai de Circ, Dinàmic i Espai Òrbita en la jornada de Circonvivents.

Com a produccions pròpies, enguany repetirà la Gala de Dones Cirqueres del País Valencià i s’unirà a la celebració A Xuparla Cabaret. Així mateix, es farà un taller internacional de circ i inclusió social als socis d’Itàlia i Portugal del projecte biennal d’Erasmus Plus.

L’organització de l’esdeveniment ha destacat que el curs regular de Circ Social començarà amb 17 tallers durant la primera setmana del festival. Les exhibicions seran en l’espai públic, gratuïtes, i la majoria, a l’aire lliure.

Comparteix

Icona de pantalla completa