Diari La Veu del País Valencià
El bisbe ultra Reig Pla, destituït pel papa Francesc

El sacerdot Juan Antonio Reig Pla, nascut a Cocentaina (Comtat) el 1947 i que ha sigut bisbe de la diòcesi de Sogorb i també de les de Cartagena i Alcalá de Henares, ha sigut jubilat pel papa Francesc amb una decisió que molts interpreten com un avís del màxim representant de l’Església catòlica als bisbes més conservadors.

Reig Pla, que va presentar la seua renúncia com a bisbe d’Alcalá per motius d’edat aquest mateix any, serà substituït pel bisbe auxiliar de Madrid, Jesús Vidal.

El sacerdot de Cocentaina s’ha fet famós per emetre alguns dels discursos més reaccionaris al si de l’Església espanyola. Per exemple, durant el Divendres Sant del 2012, va pronunciar unes paraules que van ser retransmeses en directe per La 2 de Televisió Espanyola, en què va afirmar que «aquelles persones que hui, influenciades per tantes ideologies, acaben per no orientar bé la seua sexualitat, que pensen que des de xiquets senten atracció sexual pel mateix sexe i, a vegades, per a comprovar-ho, es corrompen i es prostitueixen i van a clubs nocturns d’homes, us assegure que trobaran l’infern». Per aquestes paraules, l’Ajuntament d’Alcalá de Henares, diòcesi de què ell era bisbe, el va reprovar amb majoria de vots –el PP i els neofeixistes d’España 2000, que tenien representació en aquest consistori, en van votar en contra– i Reig Pla va respondre que «cap institució humana està legitimada per a jutjar ni impedir que es mostren els continguts de la doctrina catòlica».

El bisbe també va criticar Rajoy el 2014, a qui va acusar de «deslleial» i «d’insensat» amb el seu electorat per haver retirat el projecte de llei de la reforma de la llei de l’avortament, que havia proposat el ministre Alberto Ruiz Gallardón. Reig Pla va acusar el president espanyol d’estar «infectat, com la resta dels partits polítics i sindicats, pel lobby LGTBI».

Reig Pla també liderat misses en record de Franco i va ser premiat per l’associació ultra Hazte Oír, qui el va elogiar per «defensar la dignitat humana».

Comparteix

Icona de pantalla completa