Diari La Veu del País Valencià
Comença el judici contra els exregidors d’Alacant Andrés Llorens i Juan Zaragoza, ambdós del PP

La secció primera de l’Audiència Provincial d’Alacant està jutjant, des d’aquest dilluns, dos exregidors de l’Ajuntament del PP de la passada dècada: Andrés Llorens i Juan Zaragoza. Els dos són acusats de presumptes irregularitats destacades en les adjudicacions culturals i festives en el cas Isjoma.

Al banc dels acusats també hi són dos tècnics municipals, que s’han defensat dient que van actuar a les ordres d’un cap de servei, el d’Atenció urbana, que va morir l’any passat. Els principals acusats, els dos exregidors, declararan dimarts.

En la primera part de la sessió han declarat el gerent de l’empresa extingida que dona nom al cas, Isjoma, i dos tècnics municipals. El gerent ha assegurat que a ell li indicaven com facturar o certificar contractes i que ell només es preocupava «de treballar, de muntar escenaris i d’intentar que no caiguera ningú». Preguntat pel fiscal per què consten facturacions amb els mateixos conceptes, aquest acusat responia que eixes coses ocorren, «per exemple, quan muntes un escenari, cau molta pluja i cal muntar la instal·lació novament a la setamana següent».

El fiscal també ha preguntat per què no es va fer un contracte públic per a les adjudicacions de subministrament de cadires al passeig de l’Esplanada, conceptes que es reiteren en tres facturacions diferents amb el mateix objecte de contracte. L’altre tècnic acusat es defensava dient que complia les ordres d’un cap de servei que ja va morir. També ha dit que l’Ajuntament no va fer cap concurs perquè moltes cadires van ser robades i l’Ajuntament va preferir no haver de fer contractes majors.

La Fiscalia anticorrupció considera que entre el 2003 i el 2009, amb la intenció d’afavorir Isjoma, es van tramitar com a contractes menors adjudicacions de subministrament, muntatge i desmuntatge d’escenaris i la col·locació i retirada de cadires quan aquestes superaven el límit quantitatiu establit per a seguir aquest tràmit. Tot es feia, segons Fiscalia, per mirar d’eludir els procediments d’adjudicació legal, i aquest Ministeri sol·licita penes d’entre un i tres anys per diversos delictes de prevaricació en concurs amb un delicte continuat de frau a l’administració.

Comparteix

Icona de pantalla completa