Diari La Veu del País Valencià
S’ha mort el cineasta Jean-Luc Godard als 91 anys

El director de cinema Jean-Luc Godard s’ha mort aquest dimarts als 91 anys, segons ha informat el diari Libération, que ha conegut la notícia pels familiars.

El cineasta, nascut a París el 1930, va formar part del nucli de directors de la nouvelle vague del cinema gal a la dècada dels 50 amb André Bazin, François Truffaut, Jacques Rivette, Éric Rohmer i Claude Chabrol. Va estudiar Etnologia i va ser crític de la revista Cahier de Cinema, abans de llançar-se a la direcció cinematogràfica, on mai va deixar de reinventar-se.

Godard es va donar a conéixer amb el seu primer llargmetratge, À bout de souffle (1959), traduïda com Al final de l’escapada, protagonitzat per Jean-Paul Belmondo i Jean Seberg, un film que trencava les regles del cinema clàssic.

Va ser un autor compromés amb una certa idea política d’esquerres, que va mostrar en pel·lícules com Le Chinoise o Week-end, en què mostra la seua particular visió de la lluita del proletariat. També, a Film socialisme, una de les seues últimes pel·lícules.

Entre les seues obres també destaquen Vivir su vida (1962), El desprecio (1963), Pierrot el loco (1965), Made in USA (1966), Todo va bien (1972), Salve quien pueda, la vida (1981), Yo te saludo, María (1984), Nueva ola (1990) i Éloge de l’amour (2001).

Allunyat del cinema convencional, va rebre un Oscar Honorífic per la seua carrera a Hollywood i una Palma d’Or Especial a Canes, guardons que no va recollir personalment. Va mantindre una gran activitat fins al 2018. En total, va dirigir 131 títols en 63 anys de carrera.

Comparteix

Icona de pantalla completa