Diari La Veu del País Valencià
«Somriures amb Llorenç», un conte homenatge a un contacontes

Edicions del Bullent publica Somriures amb Llorenç, un conte homenatge a un contacontes, Llorenç Giménez, gran recuperador del patrimoni oral i popular valencià, i un dels principals responsables de la difusió de la figura del rondallaire en tot el territori valencià, que ens va deixar el 2019.

Des de finals dels 90, es va dedicar a desenvolupar l’ofici de contacontes en escoles i activitats culturals, a més de col·laborar en diferents programes de ràdio i televisió. D’altra banda, també va escriure llibres infantils com ara El fantasma dels Ulls Blaus (Tàndem), Els contes del Sambòrik (Perifèric Edicions) o Més contes, per favor (Bromera).

Al llarg de la seua trajectòria va rebre guardons com ara l’Empar de Lanuza de literatura infantil, el de la Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil i el de l’Associació de Biblioteques Valencianes. Nascut a Alfafar (l’Horta Sud) l’any 1954, va ser un dels fundadors de l’Escola La Gavina.

El llibre narra com la fada Violeta va conéixer Llorenç i va desitjar que el regal que tenia preparat per a un consentit príncep de rondalla fora per a aquell nadó tan especial: «Jo, la fada Violeta, t’atorgue el do de la paraula. Seràs capaç de teixir històries meravelloses i, en explicar-les, ningú quedarà indiferent». Dècades després, una coral infantil li dedicaria cançons d’agraïment i rebria molt altres reconeixements per ser un referent de bona persona i el contacontes estimat…

Somriures amb Llorenç, escrita per Núria Sendra, a partir d’una idea original de Ferran i Pau Aleixandre, que també són autors de la música i les cançons, i amb il·lustracions de Mai Jiménez, és una obra màgica en què, a través de la història de la fada Violeta, el lector podrà saber més de la vida del fabulós rondallaire valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa