Diari La Veu del País Valencià
Sis empreses opten a redactar el Pla Especial de Tabarca per a preservar el conjunt històric de l’illa

La Mesa de Contractació de l’Ajuntament d’Alacant ha obert aquest dimecres els sobres amb les propostes de les sis empreses que opten a la redacció del document inicial estratègic i l’esborrany del nou Pla Especial de l’Illa de Tabarca, que va eixir a concurs a finals del passat mes de juliol amb un pressupost de licitació de 61.297,56 euros i un termini d’execució de nou mesos.

Les empreses presentades són el Grup Dayhe, Instituto Imedes S.L., Escalas Estudio de Arquitectura, Gabinet d’Anàlisi Ambiental i Territorial, Oficina de Arquitecturas Anómalas i Sfera Proyecto Ambiental, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Aquest contracte té com a objectiu preservar el conjunt històric artístic de l’illa, i es tindran en compte els treballs necessaris per a la redacció de l’Estudi Ambiental i Territorial Estratègic que permeta identificar, descriure i avaluar els probables efectes sobre el medi ambient que puguen derivar-se de l’aplicació del Pla Especial.

També s’inclou l’elaboració de l’Estudi de Paisatge i Integració Paisatgística i tots els estudis sectorials necessaris. El regidor d’Urbanisme, Adrián Santos (Cs), ha explicat que el pla es va començar a redactar l’any 2000, però en l’actualitat «no compleix amb les determinacions de la Llei d’Ordenació del Territori i Paisatge, per la qual cosa s’externalitzaran els treballs d’adaptació del projecte del Pla a la nova normativa amb les actualitzacions corresponents».

Així mateix, ha assenyalat que «amb la redacció del nou document pretenem també donar resposta a les necessitats plantejades pels veïns i entitats de l’illa». Amb la nova planificació s’afrontarien solucions a totes les qüestions plantejades a les diferents administracions amb competències de gestió en aquest entorn natural i reserva marina, segons l’Ajuntament.

Santos ha incidit en el fet que és una oportunitat per a «posar en valor aquest emblema de la ciutat com a atractiu cultural, patrimonial i turístic per què creiem que és prioritari la seua aprovació inicial». L’Illa de Tabarca, amb poques desenes d’habitants censats, compta amb un Pla Especial aprovat definitivament el 5 d’octubre de 1984, al qual s’acompanya un Catàleg de Proteccions aprovat provisionalment anys més tard, el 19 de juny de 2009.

El Catàleg de Proteccions aprovat provisionalment l’any 2009 per al conjunt de l’illa inclou una sèrie d’elements amb entitat suficient per a protegir i dels quals resulten un conjunt de 31 fitxes.

Comparteix

Icona de pantalla completa