Diari La Veu del País Valencià
Renfe posarà en circulació dos AVE directes entre Ourense i Alacant

Renfe posarà en circulació dues freqüències diàries AVE transversals per a viatjar entre Ourense i Alacant de manera directa a partir del 13 de setembre, sense necessitat de fer transbord a Madrid, amb viatge en el mateix tren des d’origen fins a destinació.

El tren AVE amb eixida d’Ourense a les 16:25 hores prolongarà el seu recorregut fins a Alacant, estació a la qual arribarà a les 21:21 hores. En sentit invers, eixirà d’Alacant a les 7:10 hores i arribarà a Ourense a les 12:20 hores, amb cinc minuts de diferència respecte al seu horari habitual.

Tots dos serveis suposen «importants estalvis de temps», segons destaca Renfe, que informa d’aquesta reorganització a través d’un comunicat de premsa.

En sentit Ourense-Alacant, el millor temps de viatge actual amb transbord entre les estacions madrilenyes, és de cinc hores i 29 minuts, i amb el nou servei el temps de viatge serà de quatre hores i 56 minuts.

D’altra banda, en sentit Alacant-Ourense, el millor temps de viatge actual amb transbord és de sis hores i 10 minuts i amb l’AVE directe aquest trajecte es realitzarà en 5 hores i 10 minuts.

El 13 de setembre Renfe posarà en marxa també una altra relació AVE transversal entre Lleó i Alacant que, juntament amb la d’Ourense, reforcen l’oferta ja existent de serveis passants entre el nord peninsular i l’est. A l’Alvia Santander-Alacant es va sumar el passat 1 de juliol la recuperació de la relació Gijón-Alacant.

Amb l’obertura al juliol del nou túnel d’Adif AV, que comunica les estacions madrilenyes de Chamartín i Atocha, i la duplicació de via entre Atocha i Torrejón de Velasco, tots aquests serveis transversals circularan per la nova infraestructura «beneficiant-se d’una millora en els temps de viatge amb estalvis de 20 minuts de mitjana, depenent del trajecte i dels serveis», diuen des de la companyia pública.

Els bitllets per a aquests serveis AVE entre Ourense i Alacant estaran a la venda en els pròxims dies en els canals habituals de Renfe.

Comparteix

Icona de pantalla completa