Diari La Veu del País Valencià
L’incendi de Begís ja afecta 19.000 hectàrees

L’incendi que es va declarar dilluns a Begís (Alt Palància) i que està afectant amb virulència especial la zona de la Cova Santa, ubicada a Altura (Alt Palància) ja ha calcinat 19.000 hectàrees.

Ho ha indicat la consellera de Justícia i Interior, Gabriela Bravo, en atenció als mitjans després de la reunió del Cecopi d’aquest matí. El foc ha evolucionat de manera més lenta durant la nit gràcies al nivell de la humitat que hi ha hagut en tota la zona, cosa que ha contribuït a contindre l’avanç de les flames.

En canvi, el sector més proper a la Cova Santa ha sigut l’espai en el qual el foc ha mostrat més potència. És per això que la major part dels mitjans terrestres s’han concentrat en aquest punt. Al matí s’hi ha unit els mitjans aeris.

Des de les 7.30 del matí hi ha 35 mitjans aeris lluitant contra el foc de Begís. 20 són del Ministeri espanyol de Transició Ecològica, 12 són de la Generalitat i altres tres són de l’Aragó. A l’incendi originat aquesta matinada a Olocau (Camp de Túria) treballaven vuit dotacions del Consorci de València fins que el foc s’ha controlat.

A hores d’ara continuen confinats els veïns de les localitats d’Andilla i Les Alcubles (Els Serrans). Les pedanies d’Artaig, la Pobleta i Osset estan desallotjades. Els habitants de Begís, Teresa i Toràs continuen sense poder eixir de les seues cases.

Comparteix

Icona de pantalla completa