Diari La Veu del País Valencià
Es reprenen les tasques aèries per extingir el foc de la Vall d’Ebo, que ja ha cremat més de 4.000 hectàrees

L’incendi declarat a última hora del dissabte a la Vall d’Ebo (Marina Alta) ha deixat nous desallotjaments de veïns durant la nit del diumenge a la nit, vora un centenar en nuclis pròxims a la zona, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències.

Les autoritats recomanen que, per a facilitar les tasques dels dispositius d’extinció, les persones han d’evitar desplaçar-se a les zones dels incendis. També demanen que no es dificulte per carretera el treball de les autobombes i d’altres vehicles d’emergència.

Els operadors del telèfon d’Emergències van atendre durant el diumenge 660 cridades relacionades amb aquest incendi. Des de les 7.15 del dilluns hi treballen cinc mitjans aeris per a extingir el foc. Les flames han afectat més de 4.000 hectàrees. Està prevista la incorporació d’altres set mitjans aeris del Ministeri per a la Transició Ecològica. El Consorci Provincial d’Alacant ha posat en marxa 175 efectius per treballar-hi.

Cap a les dues de la matinada del diumenge al dilluns, el foc s’aproximava a les cases de l’Atzúbia i eren desallotjades una desena de cases ubicades al terme municipal de Castell de Castells. La Guàrdia Civil també ha evacuat una setantena de vivendes.

Comparteix

Icona de pantalla completa