Diari La Veu del País Valencià
El primer edifici en altura amb estructura de fusta valenciana es comença a construir a Sant Joan d’Alacant

La promotora de vivendes AEDAS Homes ha iniciat l’edificació de la seua primera promoció amb estructura de fusta de la mà de la constructora de nova generació d’edificis neutres en carboni 011h i de l’arquitecte Ibán Carpintero.

«Fioresta», que és el nom del projecte, s’ubica a Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí) i acollirà 51 vivendes de dos i de tres dormitoris i zones comunes completes. Es tracta del primer edifici en altura amb estructura de fusta valenciana, segons destaca l’empresa en un comunicat.

La incorporació de la fusta a través de la industrialització reduirà el termini de construcció en un 30% i crearà un edifici «altament sostenible des de la seua concepció». Segons l’empresa, el projecte «representa una promoció molt especial perquè és pura innovació pels seus materials i pel seu sistema constructiu».

Segons indiquen, aquest tipus de vivendes faciliten «avantatges importants per al medi ambient», i aquest tipus de construcció permetrà que l’edifici estiga enllestit durant el primer trimestre del 2024. Des de l’empresa també asseguren que tenen reservades el 50% de les vendes i diuen que la fusta és «el material de construcció més sostenible que existeix» perquè «es fabrica en la natura, és 100% reciclable i biodegradable i la seua petjada de carboni és radicalment inferior a la dels materials tradicionals. No només no emet CO2 en la seua fabricació, sinó que l’absorbeix, i redueix les emissions de CO2 en un 75% durant l’obra», indiquen. Alhora, també asseguren que la fusta «és molt resistent i duradora i un excel·lent aïllant tèrmic, elèctric i acústic que fins i tot regula la humitat, cosa que millora el confort i la salubritat a l’interior de les vivendes».

Comparteix

Icona de pantalla completa