Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alacant comença a redactar el nou Pla Especial de Tabarca

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alacant ha acordat l’aprovació de la convocatòria d’un procediment obert simplifcat per a contractar el servei de redacció del document inicial estratègic i l’esborrany del nou Pla Especial de l’Illa de Tabarca, amb un termini d’execució de nou mesos i un valor del contactre de més de 60.000 euros.

Aquest contracte té com a objectiu preservar el conjunt històric i artístic de l’illa i es pretén, també, dur a terme la redacció de l’Estudi Ambiental i Territorial Estratègic que permeta identificar, descriure i avaluar els probables efectes sobre el medi ambient que puguen derivar-se de l’aplicació del pla especial. També s’inclou la elaboració de l’Estudi del Paisatge i Integració Paisatgística i tots els estudis sectorials necessaris.

La regidoria d’Urbanisme, en mans d’Adrián Santos (Cs), ha iniciat els tràmits per a licitar el contracte de redacció del Pla Especial de Tabarca, «un pla que es va començar a redactar al 2000 i que en l’actualitat no compleix amb les determinacions de la Llei d’Ordenació del Territori i Paisatge (LOTUP)» del País Valencià.

En aquest sentit, la regidoria ha proposat externalitzar els treballs d’adaptació del projecte del pla a la nova normativa amb les actualitzacions corresponents a la llei valenciana. Santos ha assenyalat que es tracta d’un pla que «és requerit de manera urgent per part dels veïns i les entitats de l’illa per a donar solució als problemes que pateixen els veïns».

L’illa de Tabarca compta amb un Pla Especial que es va aprovar al 1984, acompanyat d’un Catàleg de Proteccions aprovat provisionalment el 2009, per la qual cosa, segons diuen des de l’Ajuntament d’Alacant –Tabarca forma part del municipi com a pedania–, calia una actualització.

L’antiguitat d’aquest Pla Especial va fer que la Conselleria d’Educació i Cultura emetera, al 2018, un informe sobre un Pla Especial de Protecció del Conjunt Històric de l’illa per a elaborar un nou pla condicionat per la declaració de l’illa com a Bé d’Interés Cultural.

L’esmentat Pla Especial de 1984 no està actualitzat segons les disposicions de la Llei de Patrimoni Cultural valencià, i el nou pla pretén protegir les edificacions de l’illa, la torre defensiva de Sant Josep i la muralla que envolta Tabarca.

Comparteix

Icona de pantalla completa