Diari La Veu del País Valencià
Unides Podem demana a l’Ajuntament d’Alacant que desautoritze la vaqueta del Moralet

Arran de les últimes morts provocades en festejos taurins locals arreu del País Valencià aquesta setmana, el portaveu d’Unides Podem a l’Ajuntament d’Alacant, Xavier López, ha demanat al govern municipal, integrat per Partit Popular i Ciutadans, que reconsideren la decisió d’autoritzar un altre esdeveniment d’aquest tipus. Es tracta de la vaqueta del Moralet, pedania alacantina situada a tocar de Sant Vicent del Raspeig, on tradicionalment se celebra aquest festeig taurí.

La coalició argumenta que l’animal patirà de manera «innecessària», i demana al govern local que reconsidere l’autorització d’aquests actes. Unides Podem també responsabilitza l’Ajuntament dels danys personals que es puguen derivar de la celebració de l’esdeveniment taurí.

Xavier López, portaveu de la coalició, argumenta que «existeix un consens cada vegada més ampli a nivell social sobre aquest tipus de festes que denigren els animals i, a més, tal com estem veient aquests dies, posen en risc innecessàriament la integritat física de les persones que hi participen».

El regidor també diu que «la societat camina cap al respecte i cap a la consideració als animals, i el que podia ser acceptable fa unes dècades ara potser caldrà revisar-ho», Xavier López també es refereix a l’acord plenari del novembre del 2018, quan la majoria del consistori va instar a executar una partida per a fer desaparéixer el recinte en què se celebra aquest esdeveniment taurí a la partida del Moralet.

Comparteix

Icona de pantalla completa