Diari La Veu del País Valencià
Diverses candidatures alternatives organitzen les Trobades Municipalistes del País Valencià

Diferents candidatures municipalistes es tornaran a unir el 23 de juliol per construir al País Valencià «municipis feministes, ecologistes i que posen al centre el bé comú i els interessos de les classes populars», segons indiquen en un comunicat. A les portes d’una crisi, encaren aquestes eleccions municipals «a partir d’unes reflexions i propostes compartides en les matèries que seran centrals per garantir una vida digna de les valencianes». A mitjans de maig ja es van trobar per analitzar la situació i repensar l’acció municipalista.

En aquella trobada van poder debatre sobre les principals línies d’actuació que veien necessàries abordar per a avançar cap a un país amb justícia social, feminista i que ature la destrucció del territori. Entre aquestes cal destacar l’aposta per l’accés a l’habitatge, la defensa dels béns comuns i del valencià i la lluita contra el canvi climàtic entre d’altres.

Ara comencen a treballar per dibuixar aquestes propostes en comú a través de jornades temàtiques de debat i formació. El 23 de juliol faran la primera, sobre l’habitatge i els drets socials, amb el moviment popular, el món cooperatiu i experiències exitoses a la institució que formen part d’aquesta alternativa «que s’ha de construir entre totes i des de tots els fronts».

Així, inicien aquest cicle de trobades que els permetrà posar en comú propostes i anàlisi entre les diferents candidatures participant i avançant, per tant, en la construcció d’una alternativa popular, des de baix i a l’esquerra.

La trobada serà a Ca Bassot, a Burjassot, i hi participaran agrupacions locals de ciutats com ara Alcoi (l’Alcoià), Burjassot (Horta Nord), Benissa (Marina Alta) o Canals (la Costera).

Comparteix

Icona de pantalla completa