Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià lidera a l’Estat les proteccions temporals a desplaçats per la guerra a Ucraïna

El País Valencià, amb 31.817 proteccions temporals a desplaçats per la guerra a Ucraïna, és la comunitat autònoma que ha tramitat i concedit més proteccions temporals a l’estat espanyol, que en total ha superat aquest dimecres les 130.000. El 65,5% de les persones que han obtingut aquesta mesura són dones, mentre que el 36,1% té menys de 18 anys.

Des de l’activació el passat 10 de març del procediment i fins a les 15 h hores d’aquest dimecres, l’Oficina d’Asil i Refugi (OAR) del Ministeri de l’Interior i la Policia Nacional han tramitat i concedit un total de 130.220 proteccions als refugiats ucraïnesos a l’Estat, segons informa Interior.

Segueixen el País Valencià Catalunya (29.613), Madrid (19.609) i Andalusia (18.664). Per franja d’edat, el 36,1% té menys de 18 anys; el 24,4% tenen entre 19 i 35 anys; el 32,9% en tenen entre 36 i 64, i el 6,6% tenen més de 65 anys.

Totes les proteccions comporten el permís de residència i, per als majors d’edat, de treball. A més, en virtut del que s’estableix per la Direcció General de Trànsit, els desplaçats que obtenen la protecció temporal poden utilitzar legalment els seus permisos de conduir a l’estat espanyol almenys durant un any.

L’Oficina d’Asil i Refugi, que enguany celebra tres dècades d’activitat, ha afrontat enguany -junt amb la Policia Nacional- la tramitació d’aquests expedients de protecció temporal cursats pels desplaçats per la guerra a Ucraïna que han arribat al país, sense que s’haja produït cap afectació en els expedients de protecció internacional. Totes les sol·licituds són tramitades i resoltes en un termini màxim de 24 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa