Diari La Veu del País Valencià
La marxa de l’Orgull LGTBI+ de València reivindica mesures que erradiquen els delictes d’odi

La manifestació de l’Orgull LGTBI+ ha recorregut aquest dissabte els carrers del centre de València per reivindicar la implementació de mesures per «erradicar les agressions per LGTBI-fòbia». També per demanar l’aplicació «efectiva« de la Llei contra la LGTBI-fòbia i per alertar del creixement en els últims anys d’«els discursos que fomenten l’odi cap a la diversitat».

Unes 70 organitzacions, entre entitats públiques i socials, partits polítics i sindicats, han participat en la manifestació, convocada per Lambda i que enguany té com a lema «Davant l’odi: drets i Orgull», en al·lusió a l’augment de les agressions en els últims anys.

La marxa reivindicativa s’ha iniciat a les 20 hores al pont de l’Exposició, a l’Albereda, i ha conclòs a la plaça de l’Ajuntament, on a les 22 hores s’ha llegit el manifest de l’Orgull LGTBI+ 2022 i posteriorment ha tingut lloc una festa.

La celebració, que ha comptat amb Liz Dust i Tracy Pop com a mestres de cerimònies i Lara Sajén com a estrella convidada, s’ha allargat fins a les 3 hores de la matinada. A mitjanit, Pirotècnia del Mediterrani ha dispararat un castell amb els colors de l’arc de Sant Martí.

En un ambient festiu, la marxa, a ritme de batucades i del tabal i la dolçaina d’una «dansà», ha recuperat el format habitual previ a la pandèmia, i amb això la participació d’una quinzena de carrosses que han desfilat després de la pancarta de capçalera.

Les persones participants en la manifestació han mostrat pancartes i cartells amb missatges com ara «Hi ha molts tipus de famílies i totes són naturals», «Tenim dues mamàs, supera-ho», «La meua família és com la teua» i crits com ara «Cap agressió sense resposta».

Comparteix

Icona de pantalla completa