Diari La Veu del País Valencià
PP, Cs i Vox rebutgen el nomenament de Carme Miquel com a Filla Adoptiva de València i de J. F. Mira com a Fill Predilecte 

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de València -PP, Ciudadanos i Vox- han rebutjat aquest dijous, nomenar Carme Miquel Filla Adoptiva de la ciutat a títol pòstum i Joan Francesc Mira Fill Predilecte .

D’altra banda, els reconeixements proposats per a l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (Avapace), l’entitat Mamàs en Acció i l’associació Proted (Pro Tercera Edat) s’han aprovat per unaminitat, amb el suport de l’oposició i el de les dues formacions que integren el govern municipal, Compromís i PSPV.

A més, el títol de Fill Predilecte plantejat per a Ramón Almazán ha comptat amb l’abstenció de Compromís, i el de Filla Predilecta per a Rosario Ángeles Vall, Rosángeles Valls, amb l’abstenció de Vox. L’oposició ha rebutjat també l’aprovació inicial del nou Reglament d’Honors i Distincions del consistori valencià.

Aquestes votacions s’han dut a terme en la Comissió de Benestar i Drets Socials, Educació, Cultura i Esport. L’ordre del dia recollia la votació de les Distincions i Honors que cada any lliura aquesta institució a proposta de l’equip de govern i dels grups de l’oposició per reconéixer a persones i col·lectius per les seues trajectòries vinculades a la ciutat.

La portaveu del PP al consistori, María José Catalá, ha explicat que el seu grup ha votat en contra de la proposta del govern local per reconéixer a Mira i Miquel «perquè aquestes propostes traspassen» les «línies roges» del seu partit. Han considerat que aquests candidats «no han defensat ni creuen en les senyes d’identitat valencianes».

Catalá ha assenyalat que «com a mèrits per a la concessió de la distinció a Mira, es destaca en l’expedient municipal que ha sigut president d’Acció Cultural del País Valencià, membre del Patronat de la Fundació del Congrés de Cultura Catalana, vicepresident del PEN Català i membre de la secció de Filosofia i Ciència de l’Institut d’Estudis Catalans, entre altres».

«No podem tolerar que es done normalitat a València a una trajectòria que anteposa la cultura catalana a la valenciana i molt tendent a apostar pels ‘Països Catalans’», ha argumentat la portaveu del PP, que ha exposat que «per aquests mateixos motius tampoc han donat suport a Carmen Miquel, qui va ser presidenta d’Escola Valenciana».

El portaveu de Cs, Fernando Giner, ha dit que la seua formació no podia «votar a favor» de les propostes «absolutament partidistes que ha presentat l’equip de govern». Ha indicat que aquest ha sigut «el cas de Joan Francesc Mira», que «va presidir una entitat catalanista», i el de Carme Miquel, perquè va promoure la creació d’Escola Valenciana, «una entitat que s’ha dedicat durant tota la seua trajectòria a promoure l’ús del català i ha atemptat contra la identitat valenciana».

Comparteix

Icona de pantalla completa