Diari La Veu del País Valencià
La Unió llança un podcast per al foment i la promoció de l’agricultura ecològica

La Unió de Llauradors, en col·laboració amb el Màster Universitari en Economia Agroalimentària i del Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha llançat un podcast denominat La Unió Ecològica per al foment i promoció de l’agricultura ecològica. Consta de set capítols setmanals entre els mesos de juny a juliol i es difondrà a les principals plataformes de podcàsting, xarxes socials de l’organització agrària i al seu canal de YouTube.

En tots els lliuraments, hi ha entrevistes i converses amb persones referents del sector en què es fa un recorregut professional i personal sobre el cultiu en ecològic, les bones pràctiques per a la biodiversitat, comercialització, promoció, consum i ajudes vigents en l’actualitat. A més de l’entrevista, cada capítol té una columna d’opinió per part d’un professional que aporta la seua reflexió sobre el tema del dia. Finalment, hi ha una secció de preguntes i respostes per comentar qualsevol dubte plantejat per persones associades a La Unió a través del canal de Whatsapp. El programa està conduït pel periodista Samuel Borja, i pel tècnic d’agricultura ecològica de l’entitat, Ricard Ballester.

En el primer capítol, es parla de com introduir-se en la producció ecològica amb una entrevista a Joanma Mesado, secretari tècnic de l’organització, i una columna d’opinió de Rosa García, responsable de l’àrea de certificació del CAECV. En el següent, s’entrevista a Alfons Domínguez, tècnic de l’Estació Experimental Agrària de la Conselleria d’Agricultura a Carcaixent (la Ribera Alta), i la columna d’opinió està a càrrec de Josep Roselló, expert en agricultura ecològica.

La comercialització i els canals curts de proximitat centren l’atenció del tercer capítol amb una entrevista a Àlex Vilanova, productor d’oli d’Olis Cuquello a la Jana (el Maestrat), i l’opinió de Jordi Benages, ramader i productor de formatges ecològics a Xert (el Maestrat). El quart tracta sobre la gran distribució i la comercialització-exportació mitjançant una entrevista amb el responsable comercial de Cofrudeca, José Ramón Català i l’apartat d’opinió és de Leire Quintana, Product Manager Food d’Intermón-Oxfam.

La promoció en l’agricultura ecològica és la temàtica del cinqué capítol, amb una entrevista a la portaveu de l’Associació Vida Sana i la fira Biocultura, Montse Escutia, i una columna d’opinió del director general de Desenvolupament Rural de la Conselleria d’Agricultura, David Torres.

El capítol sisé s’ocupa del consum i la nutrició ecològica, s’entrevista a M. Dolores Raigón, catedràtica de l’àrea d’Edafologia i Química Agrícola. És professora a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (ETSIAMN) de la UPV. La columna d’opinió correspon al president d’AVACU, Fernando Moner.

L’últim està dedicat a les ajudes per al sector ecològic i conté una entrevista amb Noelia Garrigós, cap del Servei de Pagaments Directes i Sol·licitud Única de la Conselleria d’Agricultura i la columna d’opinió és de Maite Cháfer, directora general de la PAC de la Conselleria d’Agricultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa