Diari La Veu del País Valencià
Bravo anuncia que l’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere obrirà aquest mes a Castelló de la Plana

L’Oficina de Denúncies i Assistència a Víctimes de Violència de Gènere situada a la Ciutat de la Justícia de Castelló de la Plana obrirà les seues portes durant aquest mes de juny, i es convertirà així en la segona del País Valencià, segons ha anunciat aquest dilluns la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo (independent, tot i que nomenada pel PSPV).

Bravo, que ha visitat Castelló de la Plana per a presentar el dispositiu d’extinció d’incendis forestals a la demarcació de Castelló per a la campanya d’estiu de 2022, ha subratllat que el personal que estarà al capdavant d’aquesta oficina, tant policies com l’equip de psicòlegs i treballadors socials, estan realitzant els seus cursos de formació i formació pràctica «per a tindre experiència dels professionals que realitzen ja eixa tasca a l’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València».

Bravo ha explicat que l’oficina de Castelló de la Plana tindrà un àmbit territorial provincial i creu que és «un pas important en la lluita contra la violència i en la protecció de les dones víctimes de violència». «En eixa oficina s’ajudarà i es donarà suport a les dones en l’àrdua tasca que suposa fer el pas per a denunciar el maltractador», ha dit.

D’altra banda, quant als reforços amb els quals comptaran els jutjats de les comarques del nord, la consellera ha assenyalat que els tres jutjats de Nules estan reforçats amb personal i que, en la petició d’òrgans judicials feta al Ministeri de Justícia per al 2022, s’ha sol·licitat un nou jutjat per a la ciutat de la Plana Baixa.

«Som conscients de la gran càrrega de treball d’eixe partit judicial, i als reforços de tots els jutjats s’unirà un nou jutjat per a aquest partit judicial, perquè necessitem ampliar la planta judicial degut a l’increment de càrrega de treball», ha apuntat Bravo.

La titular de Justícia ha destacat que, a les comarques del nord, la inversió en personal que reforça les plantilles que existeixen supera el mig milió d’euros enguany. Així, els jutjats comptaran amb 25 llocs de treball de reforç i cinc prolongacions de jornada.

Comparteix

Icona de pantalla completa