Diari La Veu del País Valencià
L’Aula d’Estiu del MACA proposa el joc com a eina d’aprenentatge artístic per a xiquets

Aula d’Estiu del Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) és una escola artística per a les vacances que està basada en el joc com a eina d’aprenentatge i té per objectiu impulsar la creativitat dels més menuts. D’aquesta manera, del 4 al 29 de juliol, xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys poden desenvolupar la seua sensibilitat artística en un espai privilegiat.

Enguany, sota el títol «Estiu Munari-Estate Munari [jugar amb l’art]», les activitats exploraran noves tècniques, materials i ambients que impliquen una experiència educativa completa, que servisca d’enriquiment personal, i sempre duta a terme de manera dinàmica i divertida.

Així, l’Aula d’Estiu ofereix quatre tallers diferents d’una setmana de durada (de dilluns a divendres i de 9 h a 14 h) amb la finalitat d’acostar l’art contemporani i propiciar el coneixement dels processos creatius.

Jugar amb el temps (del 4 al 8 de juliol)

L’art juga amb els nostres moviments físics, amb la nostra mirada, i per tant amb el nostre temps. El temps és la duració que fa possible que l’obra existisca en l’espai. Pot ser representat com el del pas de la vida o la representació del temps atmosfèric. També el temps de relació entre l’espectador i l’obra d’art.

Jugar amb l’espai (de l’11 al 15 de juliol)

L’espai és el lloc on existeix l’obra artística. Podrà ser real o virtual. Espai escenogràfic, pictòric, dramàtic, de representació, positiu, negatiu, etc. Pot tindre dues o tres dimensions o fins i tot quatre. A més, és subjectiu, s’expressa en un llenguatge universal i comprensible per a qualsevol ésser humà, ja que apel·la als nostres sentits, emocions i facultat de pensar.

Jugar amb la forma (del 18 al 22 de juliol)

La forma és un mitjà d’expressió artística. L’art s’expressa a través de la matèria, el color, la línia, el moviment i la llum per expressar les inquietuds, emocions, idees i conceptes. Això descriu la naturalesa física de l’obra. Connota alguna cosa que és tridimensional i tanca volum. La forma pot ser geomètrica o orgànica. També pot significar.

Jugar amb el món (del 25 al 29 de juliol)

L’art canvia la manera de veure el món. Descobrir un món diferent sorprén. Com més descobreixes, més qüestiones. La representació visible del món, ja siga real o imaginari, és el que busca expressar la creació artística. Mitjançant recursos plàstics, lingüístics o sonors, s’expressen idees, emocions, percepcions i sensacions.

Les inscripcions començaran el 6 de juny a les 10 h i es faran per setmanes completes. El preu establit per participant inclou els materials.

Comparteix

Icona de pantalla completa