Diari La Veu del País Valencià
El Magnànim anuncia les obres guardonades als Premis València i València Nova 2022

La Institució Alfons el Magnànim ha anunciat aquest dijous els guanyadors dels seus premis literaris. D’una banda, Vicent Enric Belda ha rebut el Premi València de narrativa per Pavana per a un infant difunt; Albert Garcia Elena el guardó de poesia per Els Contorns de l’abisme, i Toni Bellón Climent el premi d’assaig per El procés de patrimonialització de les festes de la Mare de Déu de la Salut (1959-2020).

D’altra banda, Tatiana Hidalgo Martí, amb Mise in abyme, i Carles Fenollosa, amb Víctor Iranzo. El poeta aragonés de la Renaixença valenciana, han obtingut els València Nova de poesia i assaig respectivament.

Finalment, en les modalitats en castellà, han resultat guanyadors Francisco López Serrano, per la novel·la La piel muda; Juan Ramón Santos, pel poemari Vida salvaje; Mayte Gómez Molina, pel recull de poemes Los trabajos sin Hércules, i Candela Sierra, per la novel·la gràfica Rotunda.

Enguany s’han presentat un total de 288 obres. Els sis jurats s’han reunit aquest dijous en el MuVIM de València per a la deliberació i l’anunci dels guanyadors i guanyadores juntament amb la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el director del Magnànim, Vicent Flor; i el cap de serveis administratius de promoció cultural, Josep Vidal, que ha actuat com a secretari.

Comparteix

Icona de pantalla completa