Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència provincial arxiva una denúncia de Vox contra tres regidors alacantins d’esquerres

L’Audiència Provincial d’Alacant ha desestimat un recurs interposat pel portaveu de Vox a l’Ajuntament de la ciutat, Mario Ortolá, qui ja va presentar una denúncia al jutjat d’instrucció número 1 contra tres regidors: Natxo Bellido i Rafa Mas, de Compromís; i Xavier López, d’Unides Podem. El regidor ultradretà els va acusar d’haver comés un delicte contra els seus drets fonamentals. El motiu, les paraules dels regidors d’esquerres, que segons l’ultradretà vinculaven l’augment de crims contra dones, migrants i persones LGTBI amb el discurs de Vox. Aquesta denúncia la va fer basant-se, entre altres coses, en un retuit que Natxo Bellido va fer d’una publicació de les joventuts de Compromís.

El jutjat d’Alacant ja va arxivar aquella denúncia, tal com ara ha fet l’Audiència Provincial d’Alacant després que Ortolá presentara un recurs. Ambdós jutjats consideren que les declaracions contra Vox es van fer en el marc d’un enfrontament dialèctic i de les llibertats ideològica i d’expressió.

Les declaracions dels regidors de Compromís i Unides Podem es van emetre en el context de l’agressió d’un jove LGTBI a València. El regidor ultradretà va denunciar els regidors per considerar que havia sigut víctima d’un delicte d’odi, a la qual cosa el jutjat va considerar que aquests delictes només es cometen contra les minories socials determinades «per la raça, nacionalitat, sexe, orientació o identitat sexual, gènere, malaltia, discapacitat, ideologia, religió o creences», perfil en què no encaixa Mario Ortolá.

Comparteix

Icona de pantalla completa