Diari La Veu del País Valencià
El PSPV presentarà una declaració per abolir la prostitució al ple de l’Ajuntament de València

La vicealcaldessa de València i secretària general dels socialistes al Cap i casal, Sandra Gómez, ha anunciat que el PSPV presentarà en el pròxim ple de l’Ajuntament de València una declaració institucional perquè la ciutat reafirme la seua posició com a ciutat abolicionista de la prostitució.

Gómez ha indicat que fa uns mesos es va aprovar una declaració en la qual València «es constituïa com a una ciutat abolicionista de la prostitució gràcies a una iniciativa del Partit Socialista de València i, per això, és una ciutat que no entén que el PSOE s’haja quedat sol a Madrid defensant una posició clarament abolicionista en la reforma de la Llei de Llibertat Sexual».

La secretària general dels socialistes ha recordat que aquesta situació es va produir després que cap grup amb representació al Congrés dels Diputats manifestara el seu suport a incloure com a delicte el proxenetisme com proposaven els socialistes.

L’aprovació d’una llei que fixara l’abolició de la prostitució va ser una iniciativa dels socialistes valencians la defensa de la qual va assumir fins i tot l’expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, durant el 40é Congrés Federal del PSOE que es va celebrar el mes d’octubre passat a Fira València. Un conclave que la va aprovar i va establir el compromís d’impulsar un marc legal. No obstant això, la proposta socialista d’incloure el delicte de proxenetisme en la Llei de Llibertat Sexual que es tramita al Congrés no va rebre el suport explícit aquest dijous de cap dels grups.

Davant aquesta situació, Gómez ha instat tots els grups que donen suport a la llei que ha presentat el PSOE per abolir la prostitució i ha manifestat la intenció dels socialistes d’iniciar els tràmits com a Ajuntament per redactar de manera imminent l’ordenança d’abolició de la prostitució, una proposta de la Generalitat Valenciana elaborada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública que dirigeix Gabriela Bravo.

Per part seua, la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, de Compromís, soci majoritari a l’Ajuntament, ha mostrat suport a l’abolició de la prostitució, però ha advertit que la proposta del PSPV «es queda curta» i ha mostrat la disposició del seu grup a presentar-la conjuntament.

Com a condicions ha demanat incloure les derogacions de les lleis estatals de Seguretat Ciutadana, per evitar «la sanció a dones en situació de prostitució», i Estrangeria perquè «no tinguen por de denunciar per les devolucions en calent», a més de garantir que l’Ajuntament puga oferir itineraris alternatius per a un projecte de vida autònom. Amb tot, l’edil ha confiat que podran arribar a un acord amb els socialistes abans del ple.

Comparteix

Icona de pantalla completa