Diari La Veu del País Valencià
Una de les trobades de la 7a edició de «MusiEscola» se celebra a Castelló (la Ribera) aquest dimecres

Una de les trobades de la 7a edició de «MusiEscola» se celebrarà aquest dimecres, a partir de les 9 h, a la plaça de l’Ajuntament i el Parc de l’Estació de Castelló (la Ribera Alta). Sota el lema «Arrels de diversitat», l’esdeveniment té l’objectiu de valorar els diferents tipus d’afectes que hi ha per tal de fomentar una societat més igualitària. La trobada anterior va tindre lloc a Tavernes de la Valldigna el passat 11 de maig i la següent ocuparà la plaça Major i el Centre Polivalent d’Algemesí el pròxim 26 de maig.

En «MusiEscola», hi participen al voltant de 60 escoles, 3.000 alumnes i 300 mestres d’Educació Primària provinents de quasi totes les comarques valencianes. Aquesta experiència, que va creixent any rere any, és una iniciativa d’alguns mestres de música que, amb il·lusió i entusiasme, dediquen tots els esforços per dur a terme una jornada anual de convivència musical escolar.

Enguany, «Musiescola» vol retornar la música als carrers després de dos anys de pandèmia, destacant així la importància de la música i l’educació musical en l’ensenyament i la societat, i també la tasca de docents i alumnes a l’escola.

Per un dia, l’alumnat de les escoles participants farà un concert itinerant els carrers de Castelló, mostrant propostes musicals a la ciutadania i convertint els carrers en un escenari obert i festiu. Es pretén donar a conèixer tot el que es pot aconseguir mitjançant la col·laboració d’alumnes de qualsevol condició social, cultural i nivell acadèmic de diferents localitats.

De nou es comptarà amb l’orquestra del castelloner Pep Francés, «La Pato», que ajudarà a interpretar cançons de Zoo, Izal, La Fúmiga, El diluvi o Samantha la lletra de les quals s’ha adaptat a la temàtica de la trobada.

Entre moltes més activitats, hi haurà una dansà, el cant comú de la popular cançó «Malaguenya de Barxeta» transformada en un himne a la diversitat sexual, i homenatges als grups l’Ajunt de la Bóta i Nius, i a Pep Gimeno Botifarra.

Comparteix

Icona de pantalla completa