Diari La Veu del País Valencià
Solano & Tur diuen que «no calia que s’inventara la roda perquè ja anàvem bé»

L’actor i dramaturg Ximo Solano i el periodista i escriptor Joan Tur han titulat «L’invent de la roda no va portar res bo (quan un porc el cau al cap des del cel)» el capítol d’aquesta setmana del seu podcast d’improvisació en valencià. Un nou capítol que ja es pot escoltar a les plataformes habituals.

Tan bon punt comencen, es pregunten «quina seria la teua habilitat si quan t’alçares de matí pogueres triar-ne una per a l’endemà». Una pregunta que es queda sense resposta, perquè Ximo rep una trucada en directe del seu representant per comunicar-li que té una faena a Madrid.

Tot seguit comenten el viatge en taxi de Ximo a París, ja que era un cotxe intel·ligent, «dels que poden anar a soles», i això fa que reflexionen sobre la tecnologia i els luddites. «Tota tecnologia provoca morts», assevera Ximo. «I un porc et mata si el cau al cap», aporta Joan.

«No necessitàvem que s’inventara la roda perquè ja anàvem bé, però no som luddites, eh?», afirmen. Això sí, «amb coneixement tot aprofita», afegeixen.

A continuació, s’ocupen d’un tema delicat i debaten sobre si «els banys de sol del forat del cul són notícia o no, ja ha eixit en tots els mitjans».

Després, canvien d’assumpte, i asseguren que per entendre què passa amb Amazon i l’economia americana, recomanen el seu podcast, on tot això queda ben explicat.

I també parlen de l’afer de Johnny Deep i Amber, perquè hi ha una gran polèmica sobre el seu divorci. «Tant és així que l’escena del cap tallat del Padrino es queda a l’altura d’un principiant», assenyalen. Com que ja estan clavats en el món dels famosos, no s’obliden del contracte matrimonial de Jennifer López i Ben Affleck segons el qual «ell ha de fer-li l’amor almenys 4 vegades a la setmana».

El programa conclou amb l’explicació del nom de «generació X», una bonica història, una no recomanació i un atac de riure.

El pròxim 19 de maig, a les 9.30 h, Solano & Tur enregistraran dos programes en directe al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València. L’activitat, que s’emmarca en les jornades del Laboratori de So, tindrà lloc a la Sala de Conferències i l’accés serà lliure.

Comparteix

Icona de pantalla completa