Diari La Veu del País Valencià
El Principal de València acull el primer «Concert per la vida», en homenatge a Guillem Agulló

El Teatre Principal de València acull aquest dijous 12 de maig, a les 20 h el primer «Concert per la vida – Homenatge a Guillem Agulló», que forma part de la campanya «La lluita continua», interrompuda per la pandèmia.

L’espectacle ha estat dissenyat com un homenatge musical en directe amb artistes com ara Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Auxili, Smoking Souls, Miquel Gil, JazzWoman, Joina, El Diluvi, Ebri Knight, Maluks, Mafalda, el Cor de l’Eliana i La Maria, i alguna sorpresa més.

La campanya «La lluita continua» estava centrada a captar fons per poder finalitzar la producció de la pel·lícula La mort de Guillem, dirigida per Carlos Marqués-Marcet, i alhora celebrar dos concerts d’homenatge a València i a Barcelona, entre altres activitats comunicatives i de conscienciació. La data de l’homenatge a la ciutat de Barcelona queda pendent de concretar. Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, ja va subvencionar la producció de la pel·lícula i ara participa en la part musical de la campanya.

29 anys després del brutal assassinat de Guillem Agulló, la seua figura continua sent un símbol dels moviments de lluita i resistència antifeixista. La seua memòria ha esdevingut un motor en la defensa dels drets humans i l’antiracisme, que hui són més vigents i necessaris que mai. A més, els «Concerts per la vida» també seran «un homenatge a generacions d’activistes i lluitadors i lluitadores que han mantingut viva la memòria de Guillem Agulló», afirmen els promotors de la campanya «La lluita continua».

Comparteix

Icona de pantalla completa