Diari La Veu del País Valencià
L’exadvocat de Marcos Benavent inicia els tràmits per querellar-se contra ell per injúries i calúmnies

Ramiro Blasco, qui fora advocat de l’exgerent d’imelsa, Marcos Benavent, autodenominat «el ionqui dels diners», ha iniciat els passos previs per a querellar-se contra aquest acusat per injúries i calúmnies.

Segons ha informat el lletrat, entén que Benavent hauria comès un delicte d’injúries contra ell per haver-lo acusat, durant el judici de la peça de Thematica, d’ajudar-li a manipular les declaracions en les quals Benavent acusava de corrupció diversos càrrecs públics.

Benavent va declarar dimecres al judici en qualitat d’acusat. Després de mostrar-se penedit, va mantindre una última versió davant el jutjat ara amb un altre advocat, Juan Carlos Navarro. Anteriorment, durant sis anys, en la fase d’instrucció de la causa, va anar desgranant com desviava diners públics en connivència amb altres càrrecs públics a través de diverses empreses pantalla.

Durant la sessió de dimecres, Benavent va assegurar que «les meues declaracions van ser fetes en circumstàncies especials, manipulades per mi mateix, en connivència amb el meu exdefensor i en col·laboració amb la Fiscalia, des d’on se’m van prometre coses, com ara rebaixes substancials de penes i evitar l’ingrés a la presó», va dir.

Marcos Benavent també va assegurar que «quan em van citar per a declarar al jutjat, cinc minuts abans d’entrar, vaig ser citat per Fiscalia i se’m va dir que estaven desenvolupant una investigació molt profunda que afectaria molta gent, i em van preguntar si volia col·laborar. Si ho feia, hi hauria rebaixes substancials de la pena, fins a dos graus. I com que ja col·laborava anteriorment, vaig acceptar».

L’acusat assegura que hi havia «un guió» i que del que es tractava era «de perjudicar el major nombre de gent possible, foren polítics, empreses, persones o partits».

Aquestes declaracions han motivat l’exadvocat de Benavent a interposar una querella contra ell per injúries i calúmnies.

Comparteix

Icona de pantalla completa