Diari La Veu del País Valencià
Arriba la 5a Valencianada del Sud a Elx

El pròxim 27 d’abril comença a Elx la 5a edició de la Valencianada del Sud, una activitat engrescadora que anima alumnes de diversos centres educatius del sud a geolocalitzar punts d’interés o llocs importants de la capital del Baix Vinalopó combinant mitjans clàssics amb l’ús de les noves tecnologies (internet mòbil, xarxes socials, codis QR, Google Maps…).

Els estudiants de 3r i 4t d’ESO i de 1r de BAT, dividits en grups de 4 persones, han de visitar llocs il·licitans ben representatius (monuments, horts, llocs de significat literari, edificis singulars lligats a fets històrics…), agrupats en rutes. Tot seguit, han de dur a terme una tasca determinada per cada un dels punts assenyalats en la ruta, els quals apareixeran en unes fitxes que els indicaran l’itinerari a seguir. Finalment, caldrà que els geolocalitzen amb una etiqueta i amb la resposta a la tasca plantejada.

De fet, aquesta «gimcana» té com a objectius principals que els alumnes demostren que saben desplaçar-se per Elx i alhora descobrir-la en la seua dimensió històrica, cultural, social, econòmica, etc. Això fa que siga una activitat distinta i ben valorada per tots els que hi participen.

L’activitat començarà a les 9.30 h a l’Auditori del Centre Municipal de Congressos Ciutat d’Elx des del qual els professors dels centres que hi prenen part faran un seguiment dels seus alumnes i les activitats que facen aquest dia mitjançant aplicacions de geolocalització. Tothom podrà seguir la jornada a través de l’etiqueta #VLC_SUD22 en xarxes com Instagram i Twitter.

Al sud és la quarta vegada que se celebra la Valencianada sota l’organització i l’impuls d’El Tempir i amb el suport de l’Ajuntament d’Elx, la Universitat Miguel Hernández i la Xarxa 1entretants. També hi col·laboren EduTicTac i l’Equip LaceNet.

Comparteix

Icona de pantalla completa