Diari La Veu del País Valencià
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats fins al 25 de abril

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València amplia horaris i sessions fins al 25 d’abril, al Museu de les Ciències i a l’Hemisfèric, on també s’ha obert al públic l’anell perimetral exterior. Així mateix, l’Oceanogràfic es podrà visitar fins a les 20 hores.

Entre les novetats, destaca l’exposició de lliure accés d’Igor Mitoraj, una sèrie de 15 escultures de bronze de grans dimensions situades en diferents espais dels exteriors del complex. La mostra reuneix algunes de les obres de l’artista polonés inspirades en el concepte de bellesa trencada. Es tracta de peces, de dos a cinc metres, similars a les obres de l’antiga cultura romana i grega, fragmentades i amb un cert toc postmodern.

L’Hemisfèric ha programat sessions de les 11 h a les 21 h de pel·lícules documentals que descobreixen com era la Terra amb dinosaures, un viatge des de l’inici de l’Univers fins a Mart o de l’Amazones als oceans. Per al públic infantil, hi ha animació en 3D amb L’escull encantat i el planetari Astromenuts, per a futurs astronautes (diumenges a les 12 h).

Per part seua, l’Oceanogràfic ha preparat una oferta especial perquè el públic visitant puga descobrir 200 milions d’anys en un dia a través de la vida de les tortugues. La campanya «Tortugues 2022» mostra de manera transversal a les instal·lacions de l’aquari quasi 250 exemplars de tortugues marines, terrestres i d’aigua dolça, moltes d’elles vulnerables o en perill de desaparéixer. A més, es podrà completar la visita amb les pel·lícules del Cinema 4D per a tots els públics, les presentacions de dofins o les experiències de «Backstage Tour», «La Mar a les teues mans» o la visita guiada.

Els nous experiments del taller «SOS Planeta» s’uneixen a les sessions especials de «La Ciència a Escena» que se celebra tots els dies: «Química en acció» i «La ciència invisible» reuneixen les millors experiències de «Màgia Química», «Fred, fred», «aLUZina!», «Horror al buit» i «Roent». A més, els més xicotets, de 4 a 8 anys, es converteixen en científics i experimenten amb la matèria i les seues propietats en «Científic per un dia».

Ramona i Cajal. El secret del Museu, l’únic musical científic a l’estat espanyol, destinat a públic familiar, es representa al Teatre de la Ciència i està inclòs en l’entrada general. Fins al 25 d’abril hi ha sessions els divendres i diumenges (16 i 17,30 h), dissabtes i dilluns ( 11 h i 12,30 h).

També hi ha visites guiades diàries a les exposicions Mart. La conquesta d’una somni i Play. Música i Ciència, a més de contacontes a l’exposició La ciència per als amants dels contes.

Comparteix

Icona de pantalla completa