Diari La Veu del País Valencià
Morella ofereix nombroses activitats per a les vacances de Pasqua

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

L’Ajuntament de Morella (els Ports) i les associacions locals han preparat una completa programació per a la Setmana Santa i Pasqua que compta amb activitats culturals i esportives per a tots els públics a més dels actes tradicionals, que enguany es recuperen.

La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha explicat que «hi haurà activitats infantils, culturals, esportives, tradicionals i festives perquè tot el món gaudisca de la ciutat» i ha afegit que «durant els dies festius des del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua, els monuments i museus estaran oberts». Finalment, ha animat tothom a participar-hi.

Així, aquest dissabte ja s’hi va celebrar el Concert de primavera de l’Associació Musical Mestre Candel i, dilluns i dimarts es faran visites escolars a l’orgue de Turull com avançament del XXXIX Festival Internacional de Música de Morella Ricardo Miravet.

Dissabte vinent, es duran a terme diverses activitats: una marxa senderista per a tots els nivells; la presentació del llibre Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria, de Joan Lluís Porcar; el VI Festival de Titelles Portsxinel·la, amb la representació d’Arlequinadas, de la companyia Bambabambín; el XII Morella Sonora, amb l’actuació d’un duet italià de piano i clarinet, i la Disconight XXL.

Més endavant, el dimarts 19 continuarà el VI Festival de Titelles Portsxinel·la, amb l’obra Júlia al país dels llibres, del Teatro dela Resistancia. Els dies següents, a l’Espai Firal, hi tindrà lloc el Jocambient 2022. El dissabte 23 se celebrarà el Dia del Llibre i el guitarrista David Eres oferirà un concert dins del XII Morella Sonora. L’endemà tornaran els titelles amb Espai Munta Titella, de Galiot Teatre, i es projectarà la pel·lícula infantil Encanto. Finalment, el dia 30 es lliurarà la Creu de Santa Llúcia al Club de Bàsquet Femení Morella, la màxima distinció de la ciutat, que s’entrega tradicionalment el 7 de gener, dia de Sant Julià i patró de Morella, però es va haver d’ajornar per la pandèmia.

Castell i museus

La xarxa del Castell i els museus de la capital dels Ports romandrà oberta durant els dies festius, des del dijous 14 fins al dilluns 18 d’abril.

Així, el Castell es podrà visitar d’11 h a 19 h, i el Museu Temps de Dinosaures, la Presó del segle XV i les torres de Sant Miquel, d’11 h a 14 h i de 16 h a 19 h. També tindran el mateix horari les Sales Gòtiques de l’Ajuntament, que alberguen l’exposició Morella i Joan Simó: fusió de tradició i avantguarda.

Comparteix

Icona de pantalla completa