Diari La Veu del País Valencià
Compromís celebra la sentència contra el ZAL

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La coalició Compromís considera que cal «assumir» la sentència que ha anul·lat el pla especial de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) de Port de València i que no s’ha de presentar recurs contra la decisió que es va fer pública ahir del Tribunal Superior de Justícia valencià. Consideren, també, que cal «traure conclusions sobre el fet que la justícia haja assenyalat que no s’ha realitzat una avaluació ambiental adequada del projecte».

Per a la coalició s’inicia una «oportunitat» per a estudiar «quines són les millors alternatives per a aquesta infraestructura fora de la ciutat de València, en àmbits que tinguen un millor encaix territorial». I considera que al País Valencià hi ha àmbits logístics que podrien esdevenir «l’emplaçament idoni per a desenvolupar una ZAL amb aquestes característiques», diuen referint-se a Sagunt.

A més a més, Compromís indica que aquesta qüestió està totalment relacionada amb l’ampliació del Port de València, que «no compta amb una avaluació ambiental actualitzada i, en conseqüència, no podrà tirar endavant tal com plantegen fer des de l’Autoritat Portuària».

Per tot això, segons la coalició, la sentència del TSJ sobre la ZAL «és una oportunitat per a repensar, tenint en compte la participació ciutadana, el futur d’aquest espai de connexió entre l’antic llit del Túria, l’Horta de la Punta i l’Albufera», asseguren des de la coalició.

De fet, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha celebrat aquesta decisió judicial i ha aplaudit la «lluita ciutadana» que s’ha allargat durant 28 anys i que ha aconseguit frenar la ZAL. Des de Twitter, ha instat els promotors de l’ampliació a «assumir la responsabilitat i dialogar per a construir un futur digne i sostenible».

Comparteix

Icona de pantalla completa