Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa iniciar ja el procés de reversió pública de l’Hospital de Dénia

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

Diversos representants de Compromís s’han reunit aquest matí amb el comité d’empresa de l’Hospital de Dénia per traslladar-los la proposició no de llei registrada hui a les Corts per plantejar a la Conselleria de Sanitat que inicie de manera immediata el procés per revertir la privatització de l’Hospital de Dénia i el seu departament de salut.

D’aquesta manera Compromís proposa a la Conselleria de Sanitat que comence ja la comunicació a l’empresa gestora per informar-los de la no renovació del contracte i que així s’engegue el procés de reversió que haurà de tindre efecte a la finalització del contracte a principis del 2024.

Segons la síndica de la formació a les Corts, Papi Robles, «després de veure repetidament els continus incompliments, abusos i menyspreu de l’empresa gestora, el grup Ribera Salut, al personal sanitari i als usuaris del departament de salut de Dénia, posant els seus beneficis econòmics per davant de la salut de la població, i veient tots els impediments que aquesta empresa ha posat en la reversió dels departaments de salut de la Ribera i de Torrevella, des de Compromís tenim clar que cal recuperar per a la gestió pública aquest departament de salut i aquest hospital».

En aquest sentit, el diputat i portaveu de la coalició en la Comissió de Sanitat i Consum, Carles Esteve, ha explicat que «tant en la reversió d’Alzira com en la de Torrevella, la Conselleria de Sanitat ha patit l’obstruccionisme de Ribera Salut. Durant l’any previ a la reversió, aquesta empresa es va negar a facilitar documentació, va interposar recursos judicials, es va endur material i equip, i va dificultar el procés administratiu amb problemes afegits per la seua mala praxi».

«Veiem que un any no és prou marge per fer una reversió, donades les circumstàncies patides a Alzira i Torrevella, de manera que és urgent que la Conselleria inicie ja el procés comunicant la seua intenció de finalitzar el contracte a principis del 2024. Així, Sanitat tindrà un any i mig per desenvolupar el procés de reversió amb més marge, més previsió i més garanties», ha afegit.

Compromís ha remarcat que «la compravenda d’accions il·legal i l’absorció de personal per part de Ribera Salut han posat en qüestió el compliment de la Llei de Salut i del mateix contracte de gestió, ja que el personal no ha sigut informat ni consultat al respecte». A més, «l’absorció de personal ha començat pel departament informàtic, una peça clau per a la seua estratègia d’entorpir la reversió». «Una situació que demostra que a l’empresa li importa ben poc la salut de la població i els drets laborals del personal sanitari. I que anteposa els beneficis econòmics i la posició de poder empresarial», ha continuat.

En la mateixa línia, el diputat Josep Nadal ha destacat que «la ciutadania de la Marina Alta fa massa anys que pateix les malifetes dels mercaders de la sanitat i la salut. La Conselleria de Sanitat ha de plantar-se i posar sancions a Ribera Salut. Cada vegada hi ha menys personal a l’Hospital de Dénia, i no es pot garantir una seguretat sanitària als veïns i veïnes del Departament de Salut de la Marina Alta, ni garanties laborals als treballadors i treballadores. Raó per la qual la Conselleria ha d’iniciar ja l’expedient de reversió».

Comparteix

Icona de pantalla completa