Diari La Veu del País Valencià
Organitzen un diàleg sobre la Renda Bàsica Rural Condicionada a Suera (la Plana Baixa)

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana’t a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te’n ací.

La Mancomunitat Espadà-Millars i l’Ajuntament de Suera han organitzat una taula redona per reflexionar sobre «Polítiques socials per a la igualtat i el benestar: la Renda Bàsica Rural Condicionada (RBRC)». L’acte tindrà lloc al Saló de la Font Seca del municipi de la Plana Baixa aquest dissabte, 9 d’abril, a les 10.30 h, i comptarà amb la participació de l’agent d’Igualtat de la Mancomunitat, Josep Arrandis Garcia; el professor d’Economia, Pedro Gozalbo Moliner; l’empresari i activista per la Renda Bàsica Universal José Arrandis Sorribes, i el director del Parc Natural de la Serra d’Espadà, José Vicente Escobar Estelas.

La Renda Bàsica Rural Condicionada (RBRC) introdueix un nou concepte a la Renda Bàsica Universal (RBU), sempre tenint en compte el context actual, en el qual aquesta encara no està implementada. La RBRC s’ha pensat des de la idiosincràsia del context rural i amb una premissa de rerefons: aconseguir una determinada equitat respecte als contextos urbans trencant els desequilibris que, indirectament, han creat una ciutadania de segona respecte a l’accés a determinats recursos socials i administratius per a la seua població.

La jornada pretén ser un diàleg sobre la RBU i sobre com s’hauria de concebre i aplicar una RBRC. En aquest sentit, també ha de plantejar el context hipotètic en el qual s’hauria d’implementar en general. I, en aquest cas particular, al Parc Natural de la Serra d’Espadà.

Comparteix

Icona de pantalla completa